cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
My Areas

Sign in or create account

to get a personalized navigation.

Kan jeg sende EHF faktura?

20-06-2019 13:29 (Updated 20-06-2019)
  • 6 Replies
  • 0 kudos
  • 1576 Views

Spørsmål

Kan jeg sende EHF faktura?

Svar

Ja, da må du (byrået) aktivere elektronisk fakturering (AutoInvoice) under Mitt firma og deretter velge automatisk fakturering på kunden. Du kan også velge å benytte AutoInvoice på all fakturering. Da tar AutoInvoice seg av utsendelse iht. hva kunden kan motta (postal, e-post eller elektronisk).

 

Trenger dere hjelp med dette, kan dere kontakte aktivering@visma.com, så hjelper de dere og klientene deres igang helt gratis 🙂

Comments
CONTRIBUTOR *
by Jorunn Karlsen3

Hvordan vet jeg at kunden kan ta i mot EHF faktura?

by Svein Holanger
Hei Jorunn Dette sjekker du enkelt ved å google ELMA. Da finner du en oversikt over alle som er registrert i ELMA (ELMA er et register med alle de som blant annet kan ta i mot EHF-fakturaer). https://www.anskaffelser.no/verktoy/veiledere/mottakere-i-elma#argument=undefined&query=&page=1 Men litt av fordelen med å sende det til AutoInvoice er at du slipper å vite hvem som er registrert i ELMA og hvem som ikke er det. Bare send alle fakturaer til AutoInvoice, så vil AutoInvoice automatisk sende EHF til de som kan motta det. De andre vil få fakturaen på epost (hvis du har en epostadresse) eller på papir i posten. AutoInvoice sørger for leveringen.
CONTRIBUTOR *
by Jorunn Karlsen3

Tusen takk! Kan jeg sende alle fakturaene fra webfaktura via Visma AutoInvoice? Vi har ikke B2C avtale. Har du en prisliste for dette?

by Svein Holanger
Ja, det kan du, Jorunn. Kontakt ditt regnskapsbyrå for å aktivere "send alt via AutoInvoice", aktivere B2C-avtale og for priser.
CONTRIBUTOR *
by Jorunn Karlsen3

Må man ha B2C avtale for å kunne sende alt via AutoInvoice?

by Svein Holanger
Nei, man må ikke det. Hvis du i hovedsak sender til bedrifter (B2B), så er det ingen vits med B2C-avtale.
Contributors
Community julekalender 2020