avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips i Mamut One

Sorter etter:
Sist oppdatert av Andreas Myrgren VISMA ‎31-08-2020 08:24
Fremgangsmåten for å flytte alle data fra en maskin til en annen foregår i tre steg.  Steg 1  er å sette maskinen du skal flytte data fra inaktiv,  steg 2  er å utføre en fullstendig sikkerhetskopiering og  steg 3  er å tilbakekopiere sikkerhetskopien på den maskinen du skal flytte data til.
Vis hele artikkelen
av Øystein Rambøl VISMA
Ved utskrift til PDF eller epost fra server kommer feilmelding -60
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anders Johansen VISMA ‎26-02-2020 13:45
    FAQ på GDPR generelt og GDPR i Mamut
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anders Johansen VISMA ‎23-01-2020 13:25
Nedenfor kan du lese om de viktigste endringene i de siste versjonene av Mamut One.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anders Johansen VISMA ‎23-01-2020 12:56
Mamut One versjon 23.0 er nå tilgjengelig for nedlasting. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øystein Rambøl VISMA ‎14-08-2019 15:39
Dersom du har installert Mamut på din maskin, men nå ønsker å fjerne det igjen, så må du avinstallere både Mamut og Microsoft SQL Server.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øystein Rambøl VISMA ‎14-08-2019 15:36
Du kan velge egendefinert mappe for både programfiler og databasefiler under installasjon. Dette gjelder kun ved første gangs installasjon Mamut og krever at det ikke finnes en database allerede.   Les mer om dette i installasjonsveiledningen: Førstegangs installasjon   Dersom du allerede har installert Mamut med standardlokasjon for databasefilene, har du likevel mulighet til å endre databaselokasjon, men dette krever at du først avinstallerer både Mamut og Microsoft SQL Server. ____________________________________________________________________________________________________________________ Slik går du frem: Steg 1: Utfør fullstendig sikkerhetskopi med dokumenter og systemfiler. Steg 2: Avinstaller Mamut Lukk ditt Mamut-program Velg Start - Kontrollpanel i Windows og velg Legg til/Fjern programmer (Vista: Avinstaller program) Klikk på Fjern programmer for å få opp listen over alle installerte programmer Marker Mamut i listen, og klikk på Fjern Steg 3: Avinstaller Microsoft SQL Server Velg Start - Kontrollpanel i Windows og velg Legg til/Fjern programmer (Vista: Avinstaller program) Klikk på Fjern programmer for å få opp listen over alle installerte programmer Marker Microsoft SQL Server XXXX i listen, og klikk på Fjern Du får nå opp et vindu som viser alle SQL instanser. Dersom du har benyttet standardverdier ved installasjon kan du huke av for instansen MAMUT: Database engine og klikke Neste Viktig! Ved å avinstallere instansen vil du slette alle databaser i ditt Mamut program. Dersom du har andre applikasjoner som benytter SQL Server, og Mamut benytter samme instans, må du også sørge for at du har en backup av disse programmene. Du bør også kontrollere fremgangsmåten for å tilbakeføre dataene. Steg 4: Gi nytt navn til Public Mamut Åpne Windows Utforsker ved å gå til Start – Min Datamaskin (Vista: Start – Datamaskin) Bla deg frem til mappen C:\Users\Public Høyreklikk på mappen Public Mamut, og velg Gi nytt navn Skriv inn nytt navn – for eksempel Gammel_Public Mamut Steg 5: Installer Mamut og velg ny lokasjon for database under installeringen I og med at du har avinstallert både Mamut og Microsoft SQL Server vil du nå installere som om det var første gangs installasjon. Fremgangsmåte for dette finner du på http://www.mamut.com/no/komigang Merk! Under punktet Velg installasjonstype er det viktig at du huker av for Avanserte innstillinger. Du får da mulighet til å velg lokasjon for database i neste vindu. Steg 6: Tilbakefør sikkerhetskopi Tilbakfør sikkerhetskopien som du tok under Steg1 ved å følge beskrivelsen under avsnittet: Slik tilbakekopierer du en sikkerhetskopi ved hjelp av Mamut DataTools Etter å ha tilbakeført sikkerhetskopien kan du starte Mamut, og logge inn med ditt brukernavn og passord. Til slutt kan du slette mappen som du ga nytt navn under Steg 4. Bla deg frem til mappen og trykk på Delete på tastaturet.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎14-08-2019 12:37
Etter installasjon av oppdateringen til Windows 10 versjon 1709 som også er kalt Fall Creators Update kan man oppleve kommunikasjonsfeil mellom Mamut og Outlook.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎14-08-2019 12:35
Det hender at installasjonen av programfilene til Mamut blir skadet. Hvis det skjer bør du reparere filene. I Mamut kan det gjøres ved å kjøre installasjonen på nytt
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎14-08-2019 12:34
Denne artikkelen tar for seg manuell oppgradering av Microsoft SQL Server Express til versjon 2016
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎14-08-2019 12:33
Denne artikkelen tar for seg hvordan du manuelt installerer en SQL Server 2012 på din maskin
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 15:14
Er det mulig å benytte en maskin som kjører Linux som server for Mamuts databasefiler?
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 15:13
Denne meldingen indikerer at det er en feil i registeret til Windows i deler som sjekkes av SQL-serverens installasjon. Denne melding kan blant annet forekomme i Parallells Desktop for Mac.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 15:08
Fra og med versjon 20.1 krever Mamut Microsoft .NET Framework 4.6.1, og installasjonen av denne kan feile på Windows Server 2012 R2. Ved manuell installasjon kommer det beskjed om at KB2919355 må installeres først.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 15:04
For å forenkle installasjonen på arbeidsstasjoner for en flerbruker har du mulighet til å la systemet opprette et såkalt klientinstallasjonssett på server. Dette er installasjonsfiler som skal benyttes på arbeidsstasjonene i stedet for CD/nedlastet fil.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 14:59
Noen ganger feiler installasjonen av Microsoft SQL Server 2008 eller denne må avinstalleres for å løse andre problemer. Dersom dere har en database i Mamut, må dere først ta en full sikkerhetskopi i Mamut. Dersom dere har andre programmer som lagrer data i i SQL-serveren, må disse også sikkerhetskopieres.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 14:57
For å installere SQL Server 2008 Express kan du gjøre følgende: 1. Last først ned Microsoft SQL Server 2008 R2 Express. Velg link ut fra om du har 32-bits eller 64-bits Windows (dette kan du finne ut ved å gå til Start-menyen i Windows, høyreklikke på Min Datamaskin og velge Egenskaper). 32-bit: http://download.microsoft.com/download/0/4/B/04BE03CD-EAF3-4797-9D8D-2E08E316C998/SQLEXPR_x86_ENU.exe 64-bit: http://download.microsoft.com/download/0/4/B/04BE03CD-EAF3-4797-9D8D-2E08E316C998/SQLEXPR_x64_ENU.exe 2. Klikk Kjør. 3. Velg New installation or add features to an existing installation. 4. Merk deretter av for I accept the license terms. 5. Klikk Next helt til du kommer til vinduet under. Her velger du Named instance og skriver inn MAMUT:   6. Klikk så Next. I dette vinduet setter du innstillinger som vist under. MERK: Hvis du installerer på en server som er satt opp som domenekontroller kan du ikke velge Network Service som vist under. Velg da i stedet Local System (System).Alternativt kan du opprette en ny bruker i Windows. 7. Klikk så Next. Velg her Mixed Mode og legg inn et passord. Her kan du legge inn hva som helst, men det må være minst 6 tegn: 8. Klikk Next til den begynner å installere. Når den er ferdig, skal du få bildet under. Du kan da klikke på Close:   Du har nå manuelt installert SQL Server 2008 Express og kan nå installere Mamut på denne instansen. Om denne maskinen skal brukes som server for arbeidsstasjoner, må dette gjøres i tillegg Gå inn på Start - Programmer - Microsoft SQL Server 2008 R2 - Configuration Tools - SQL Server Configuration Manager. I venstre vindu, ekspander gruppen SQL Server Network Configuration. Klikk så på Protocols for MAMUT. I høyre vindu skal SharedMemory og TCP/IP være aktivert og VIA deaktivert. Klikk så på SQL Server Services i venstre vindu. Sjekk at SQL Server Browser kjører. Om denne ikke er i gang, dobbelklikk på den. Velg fanen Service og sett Start Mode til Automatic. Klikk så OK. Høyreklikk på SQL Server (MAMUT) og velg Restart. Høyreklikk på SQL Server Browser og velg Restart.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 14:53
Ved manuell installasjon av Microsoft SQL Server eller ved oppgradering av Microsoft SQL Server til ny versjon må man legge inn denne og porten som den bruke i Windows Firewall for at det skal være mulig å koble til den fra en annen maskin.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 14:50
Fra og med Mamut versjon 18 støtter ikke Mamut lenger Microsoft SQL Server 2005. På grunn av dette vil installasjonen av versjon 18 prøve å oppgradere eksisterende SQL-instanser som har navn MAMUT til Microsoft SQL Server 2012 Express (forutsatt at den eksisterende instansen også er Express). Dersom maskinen som SQL er installert på ikke støtter denne versjonen av SQL vil Mamut prøve å oppgradere instansen til Microsoft SQL Server 2008 R2 Express i stedet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-06-2019 14:47
Windows 10 har nå vært tilgjengelig en stund og Microsoft går aktivt ut med anbefaling på oppgradering via veiviseren i eksisterende installasjoner av Windows 7 og 8. I denne veiviseren kan man velge å oppgradere Windows men beholde alle programmer og brukerdata. Vi har sett at de fleste brukere velger dette men dette er ikke uten sine egne problemer.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips