Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Morten A Karlsen VISMA ‎26-07-2018 09:19 )
Sandra Iselin Olsen
  • 4 Svar
  • 0 Liker
  • 2440 Visninger

Fra versjon 11 ble det mulig å sende A-melding rett etter godkjenning av en lønnskjøring.

Med denne funksjonen slipper du å gå via utskriftsentralen for å rapportere A-melding. 

Først må denne funksjonen skrus på under "Grunndata / Firmaopplysninger / Lønnsoppslysninger" i feltet under "A-melding" sett på huke på "Send A-melding etter godkjenning av lønnskjøring".

Når du er ferdig med en lønnskjøring og skal godkjenne den vil huken for "Send A-melding" automatisk stå på når du har trykket på "Godkjenning".

Etter at lønnskjøringen din er godkjent kommer du direkte inn i bildet for å sende A-melding. Her vil systemet legge inn lønnsår, det lønnskjørenr du har godkjent. Systemet vil også legge inn rett rapporteringsår og rapporteringsmåned ut ifra hvilke utlønningsdato du har valgt. Videre kan du legge inn en beskrivelse, også trykker du på "Eksport".

MERK! Har du økonomisystem til Ascii kan du ikke sende a-melding direkte når du godkjenner lønnskjøring. Du vil da ikke ha mulighet for å krysse av for "send A-melding etter godkjenning". Du må da sende a-melding fra utskriftsentralen. 

Spørsmål til support:

  • Jeg har flere lønnskjøringer i samme måned, kan jeg da sende A-melding etter godkjenning av lønnskjøring? - Ja, det kan du. Har du flere lønnskjøringen blir de sendt inn en og en. Altinn vil uansett summere hva som er innrapportert totalt sett for måned. 
  • Det er en lønnskjøring jeg ikke skal rapportere inn i A-melding, hva gjør jeg da? - Da fjerner du huken for "Send A-melding, og godkjenner på vanlig måte. 
Kommentarer
CONTRIBUTOR *

Skjermbilde.JPG

 

Hva når det feltet der man huker av er grået ut slik at man ikke kan sette kryss i ruten?

 

 

Jeg har samme problemet på en klient som Kent-Rune her. Er det noe fix til dette?

 

Kanskje dette som er årsaken til at den er grå? 

 

Community.JPG

 

Mest sannsynlig! Takk for svar.