Mine områder
Hjelp

Utbetaling til fordringshaver - reskontro

09-04-2013 17:39 (Sist oppdatert 24-07-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 5195 Visninger

Visma.net Autopay

I Visma Lønn kan du remittere fordringshavere direkte fra Visma Lønn, ved hjelp av Visma.net Autopay - vår anbefalte remitteringsløsning.

Du kan lese mer om dette her.  

 

Remittere fra regnskapssystem

For å slippe å manuelt registrere betalingene i banken, kan du registrere referanse eller KID på lønnstransaksjonen. Dette gjelder lønnstransaksjoner som for eksempel utleggstrekk, bidragstrekk og fagforeningstrekk.

 

KID / Referanse til reskontro

Hvis du bruker denne muligheten, inneholder transaksjonen som blir overført til regnskap, nok informasjon til at den kan remitteres fra regnskapssystemet. Betalingen inneholder da informasjon om hvem betalingen gjelder for. Referanse og KID påvirker ikke Visma Lønn, men følger lønnstransaksjonene og blir overført til økonomisystemet. Leverandøren / kunden må ligge i økonomisystemet med nødvendige opplysninger som bankkontonummer og betalingsbetingelser.

Du kan kjøre reskontro i Visma Lønn mot følgende økonomisystemer:

  • Global
  • Visma Business

Du gjør følgende:

  1. Registrer reskontonummeret (leverandørnummeret i økonomisystemet) på den aktuelle fordringshaveren i skjermbildet for "Fordringshavere". Når du kjører overføring av faste lønnstransaksjoner, blir reskontronummeret hentet fra skjermbildet for "Fordingshavere".
  2. Registrer Referanse eller KID på den faste- eller variable lønnstransaksjonen i Visma Lønn.

Når lønnskjøringen er godkjent og overført til regnskap, kan du i regnskapet kjøre betalingsforslag og sende betaling til fordringshaver / leverandør. For å unngå at betalingen ligger lenge i regnskap kan det være på sin plass å sette betalingsbetingelse til kontant på disse leverandørene.

 

MERK! Når det gjelder fagforeningstrekk, er det en fordel å registrere KID / Referanse på bunten i økonomisystemet.

Fordelen med å bruke reskontro har du mulighet til å skrive ut rapporten "Fordringshavere trekkliste", hvor du får en oversikt god oversikt over trekk pr. fordingshaver og ansatt. Se under F1 i programmet for tilleggsinformasjon.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"