avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Tove Vannebo VISMA ‎05-03-2019 10:28 )
 • 2 Svar
 • 0 Liker
 • 3487 Visninger

2019-03-05 09_59_20-Visma.net Autopay Community - Google Dokumenter.png

 

 

 

 

Ønsker du å komme i gang med inn- og utbetalinger mot Danske Bank? ?

 

 1. Sjekk at aktuell bedrift er opprettet i visma.net og tjenesten AutoPay er aktivert på dette selskapet. Er ikke dette i orden vil automatisk opprettelse av avtale som informert om i punkt 2 feile.
 2. Kontakt deres bankforbindelse i Danske Bank og be om å få opprettet avtale på ISO/XML-format mot Visma.net Autopay. Ny aktiv avtale i AutoPayportalen opprettes automatisk når avtalen er klar hos bank, varsles på e-post til oppgitt kontaktperson.
 3. Gå gjerne igjennom avtalen i AutoPayportalen i etterkant av opprettelse og endre spesifikasjonene i henhold til egne preferanser (f.eks e-postregler, godkjennere osv).
 4. Sørg for at avtalen er satt opp i henhold til nødvendige krav i økonomisystemet ditt.

Da skal du være klar til å sette i gang med inn- og/eller utbetalinger

 

Har du avtale i visma.net AutoPay på gammelt format mot Danske Bank?

 

Vi anbefaler at avtalen endres til nytt format. Dette gir sikrere, raskere og mer stabil kommunikasjon mellom økonomisystemet og Danske Bank.

 

Følg trinn under for å få endret deres avtale til nytt format:

 1. Kontakt deres bankforbindelse i Danske Bank.
 2. Be om å få endret eksisterende avtale til nytt format Denne overgangen bør planlegges, da returdata ikke vil mottas på gammel avtale så fort den er deaktivert. Unngå derfor å remittere langt frem i tid.
 3. Avtal tidspunkt for formatendringen med Danske Bank.
 4. Deaktiver eksisterende avtale i visma.net når all returdata på tidligere utsendte oppdrag er mottatt.
 5. Ny aktiv avtale i AutoPayportalen opprettes automatisk når avtalen er klar hos bank, varsles på e-post til oppgitt kontaktperson. Gå gjerne igjennom avtalen i AutoPayportalen i etterkant av opprettelse og endre spesifikasjonene i henhold til egne preferanser (f.eks e-postregler, godkjennere osv).
 6. Remitter som vanlig, ingen innstillinger må endres i økonomisystemet.

NB! Danske Bank støtter per i dag ikke muligheten for å kjøre to ulike formater, dersom de skal aktivere 1 ny klient på nytt format må man også endre avtaler på sine eksisterende klienter.

Kommentarer
CONTRIBUTOR ***

Hei.

 

Det ser ut til at avtaler opprettet av Visma/Danske Bank ved aktivering inneholder IBAN i kontonummer-feltet i Visma.net.

 

Er det IBAN som skal inn i kontonummer-feltet også i bankpartner-oppsettet i Visma Business, eller skal man inn med kontonummeret der?

Samme spørsmål gjelder for feltet "Kundenr i banken". Er det organisasjonsnummeret til kunden som skal inn her eller er det "KundeID fra Bank", fra Visma.net Autopay som skal inn her?

 

Det hadde vore greit om nokon i Visma kunne ha laga "oppskrift" for oppsett for dei ulike bankane, der også tilhøyrande felter i fagsystemet var beskrevet (i mitt tilfelle Visma Business). Det ser ut til at ulike banker bruker forskjellig oppsett i kommunikasjonen, noko som gjer det litt forvirrande for oss som skal sette dette opp hos kundar.

 

Mvh

Karl Petter

Sysco Finans AS

 

 

Hei, tror du finner svar på dine spørsmål i dette brukertipset:

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-Business-og/Oppstart-Visma-net-Autopay-med-Visma-B...

 

Det finnes forøvrig tilsvarende brukertips for også andre ERP-løsninger her: 

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Oppstart-ERP/ta-p/32074