avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Faktura med status Feil i Fakturainnboks

13-07-2017 08:54 (Sist oppdatert 16-04-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1027 Visninger

 

Fakturainnboksen er lagt opp til å importere fakturaer korrekt, men av ulike årsaker kan det forekomme feilmeldinger. Denne guiden gir en oversikt over feilen "The total of created invoice does not match the total of the document of the inbox".  
 
Fakturaer med feil i fakturainnboksen sees ved å velge Feil i nedtrekksmenyen. Årsaken til feilen ses i feltet Statusårsak (merk at dette kan være plassert lenger til høyre avhengig av oppsettet hos deg). 
 
1.png

 

The total of created invoice does not match the total of the document of the inbox

 

Denne feilmeldingen kommer av at mva er beregnet forskjellig på fakturaen, i forhold til Financials. Programmet er som standard satt opp til å beregne mva per linje/vare på fakturaen. Dette kan ses på de forskjellige avgiftsnumrene: 

 

2.png

 

Det kan riktignok være at leverandøren har beregnet mva basert på totalbeløpet. Under ser man at totalbeløpet for mva. er oppgitt til 190,64, selvom summen av linjene er 190,65. Pga. avrunding kan disse beløpene være forskjellig. Dette gjør også at totalbeløpet blir forskjellig. 

 

3.png

 

Under ser man hvordan dette vil se ut i Financials. Ettersom beløpet i feltet Saldo (til høyre) er forskjellig fra beløpet i feltet Fakturabeløp (nederst) får man ikke bokført fakturaen. Den enkleste løsningen her er å endre beløpet i feltet Beløp til 1027,54 (samme som beløpet i feltet Saldo over). 

 

4.png

 

Det er mulig å endre innstillingene i Financials til å beregne mva på totalbeløpet (ref. info øverst i artikkelen). For å gjøre dette endres innstillingen til Beregn på dokumentbeløp. Dette vil riktignok medføre feil for fakturaer som er beregnet per linje. Vår erfaring er at de fleste beregner mva. per linje og summerer dette. Vi anbefaler altså å la standardinnstillingen Beregn på varebeløp.

 

                   Spesielt for fakturaer via skanne-tjenesten

 

Er fakturaen kommet inn via skanne-tjenesten vil bare totalbeløpet bli tolket, og kostnaden vil vises som en fakturalinje i Financials. Pga. dette kan ikke mva. beregnes per varelinje selv om originalfakturaen (pdf-fakturaen) har dette. Financials beregner mva basert på det totale avgiftspliktige grunnlaget. Dette kan avvike fra mva-beløpet på fakturaen, da dette kan være summen av mva per fakturalinje. Vi anbefaler alle å be leverandørene sende elektronisk faktura direkte. Dette gjør at alle fakturalinjene blir opprettet som på originalfakturaen.

 

I eksemplet under ser vi en faktura som inneholder både avgiftspliktig og avgiftsfri sum. Denne kommer inn som en fakturalinje i Financials og må splittes i to (med riktig avgiftskode på hver av linjene). Etter å ha splittet summene på to fakturalinjer i Financials ser vi at sum mva fortsatt er 1275,69 på fakturaen, mens Financials beregner mva av 12757,05, noe som er 1 275,705 (rundet opp til 1275,71). For å løse dette må man legge inn 0,02 i feltet Øreavrunding, slik at Utestående beløp og Bruttobeløp blir det samme. 

 

5.png

 

 

 

 
Bidragsytere
Aktuelt brukertips