avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
(updated by Edvard Berntzen VISMA ‎11-09-2019 11:19 )
Edvard Berntzen
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 175 Visninger

I Visma.net kan du sette flere innstillinger for kredittkontroll på dine kunder. Dette kan være fornuftig å innføre slik at man har kontroll på at man ikke leverer uforholdsmessig mye til en kunde før kunden har betalt for tidligere kjøp.

Du finner innstillingene for dette på en kunde ved å gå til Kundereskontro - Registre  - Kunder. 

 

Kredittgrenser.PNG

 

Vi ser her nede til høyre at vi har Kredittgrenseinnstillinger. I eksempelt her ser vi at det står Deaktivert. Her har man fire alternativer:

  • Deaktivert: Da er det ingen kredittgrense og man kan fakturere kunden uten noen kredittgrense
  • Dager over frist: Da vil feltet for kredittdager over frist blir tilgjengelig og man kan sette et antall. Da vil kredittkontrollen slå inn, dersom kunden har en ubetalt faktura med forfall over fristen lik de dagene man setter her.
  • Kredittgrense: Ved denne settes kredittgrense feltet aktivt og du kan sette et beløp. Dette vil da være grensen for hvor mye du kan ha utestående på kunden og fortsatt få lov til å fakturere kunden.
  • Grense og dager over frist: Her vil kontrollen slå inn om man enten har for mange dager over fristen eller antall kroner utestående.

Det som skjer er dersom du oppretter en faktura på en kunde, der totalsummen på fakturaen overstiger kredittgrensen vi man få et varsel ved forsøk på å fakturere. Den vil da si at kredittgrensen er passert, og fakturaen settes i status På Vent. Du vil da ikke få oppdatert fakturaen til hovedbok før man har håndtert ved enten å utvide kredittgrense eller inndra utestående på kunden.

 

Tips! Dette kan også settes som en generell innstilling for et utvalg kunder i kundeprofilen. Denne finnes under Kundereskontro - Innstillinger - Kundeprofiler.