avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Nina Bredholt
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 336 Visninger

I fakturainnboks vises elektroniske inngående faktuaer. Det kan være at det kommer inn fakturaer med dato i en periode du har stengt for behandling, dvs på en avsluttet periode.

 

Ubehandlede fakturaer på avsluttet periode blir i utgangspunktet sperret for behandling. Workaround tidligere var å endre fakturadato på linjen på dokumentet via fakturainnbokslinjen.

 

Vi har nå et nytt parameter på leverandørinnstillinger som heter "Flytt fakturaene til neste åpne/aktive periode".

Leverandørinnstillinger finner du ved å gå på Leverandørreskontro, Innstillinger og Leverandørinnstillinger. Skjermbilde id AP101000

 A1.PNG

 

Hvis dette parameteret er aktivert, vil du kunne behandle faktura med dato i stengt periode. Da opprettes det en inngående faktura hvor periode settes til neste åpne periode. Fakturadato beholdes.

Det er kun mulig å flytte fakturaer innenfor samme regnskapsår. Du kan derfor ikke flytte dokumenter fra f.eks desember 2017 til januar 2018.

 

I eksemplet under ligger det en ubehandlet faktura i fakturainnboksen med dato 26.11.2017. Du har stengt periode 11 for nye posteringer.

 

Forsøker du å behandle denne vil du få melding om at periode 11-2017 er avsluttet og du vil ikke få behandlet fakturaen. 

 

A3.PNG

 

For å få behandlet denne, kan du endre fakturadato til en dato i neste åpne periode. Da må det gjøres på den enkelte linje. Ønsker du automatikk i dette kan du aktivere parameteret "Flytt fakturaene til neste åpne/aktive periode".

A4.PNG

 

Har du fakturaer i fakturainnboksen med fakturadato i sperret periode vil de automatisk bli behandlet og opprettet på neste åpne/aktive periode. Da slipper du manuelt å registrere ny fakturadato. I samme eksempel som over hvor faktura har fakturadato 26.11.2017, hvor 11-2017 er avsluttet, vil faktura bli opprettet i periode 12-2017. Da vil du ikke få melding om at det har feilet. Fakturadato blir uforandret, men periode settes til neste åpne periode.

a6.PNG

7.PNGa8.PNG

 

NB! Dette kan medføre at du får oppdatert bilag med "fakturadato" og "periode" i forskjellige perioder. Det igjen kan medføre at bilag ikke blir rapportert på avgiftstermin som forventet. 

Se tips her:

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-ERP/Bruk-regnskapsperiodens-sluttdato-til-a-ra...