avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
(updated by Sofie Gjemmestad VISMA ‎04-12-2019 16:54 )
Nina Bredholt
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 322 Visninger

 

Du kan legge inn en prisavtale basert på den enkelte enhet. Dvs at du oppretter en prisavtale for STK og en annen prisavtale for ESKE . Dette kan du les om her:

Pris basert på enhet

 

Du har også mulighet for å bruke en prismultifikator. Det gjør at du kan opprette flere enheter og definere multiplikatoren som skal brukes til prisberegning. Da defineres prisen på en enhet og du bruker multipliseringsfaktoren til å beregne pris på de andre enhetene. Da trenger du ikke å legge inn egne priser pr enhet.

På den måten har du mulighet til å sette prisen for en enhet og deretter med prismultiplikatoren angi prisene for de andre enhetene til varen basert på dette.

 

Vi skal se på sistnevnte i denne artikkelen.

 

Under Salgsinntillinger som du finner under Salg, Innstillinger har du parameteret «Bruk en multipliseringsenhet for prisjustering». Aktiveres denne blir kolonnen «Prisjustering» under seksjon Målenheter på varen tilgjengelig.

b1.PNG

  

Vi viser et eksempel hvor vi har en vare med basisenhet i STK og Salgs- og innkjøpsenhet i Boks. Legg merke til at kolonnen "Prisjustering" nå er tilgjengelig.

En Boks inneholder 10 stk. Prisjustering er satt til 0,7. Ved salg av 1 Boks blir prisen beregnet ut fra multiplikatoren slik: 10 stk * 1000 *0,7. 

b2.PNG

 

Det er en salgsprisavtale på denne varen for enheten STK på kr 1000,- pr stk.

b3.PNG

 

Oppretter vi en salgsordre på denne varen med 1 stk vil prisen bli kr 1000,-.

b4.PNG

 

Registrerer vi 1 Boks, vil prisen bli 7000.

Prisjustering mellom STK og Boks slår til.

1 boks inneholder 10 stk. Pris for 1 stk er 1000. Kalkulering per Boks = 10 stk ( antall pr boks) * 1000 (pris pr stk) * 0,7 prisjustering.

b6.PNG

  

Oppsummert:

  • Du kan definere at du skal benytte en prisjustering for enhet. Det er forklart i artikkelen over.
  • Eller du kan lage en prisliste hvor du setter en fast pris knyttet til selve enheten. Forklart under linken her: Pris basert på enhet