Mine områder
Hjelp

Reversere driftsmiddel

05-06-2019 13:19 (Sist oppdatert 12-09-2022)
  • 1 Svar
  • 0 liker
  • 1993 Visninger

Trykk her for å gå til oversiktsartikkel om driftsmidler.

 

Et driftsmiddel kan reverseres. Dette er praktisk hvis man har "knotet det til", og det innebærer mye jobb å rette opp. I dette tilfellet vil det kunne spare tid å reversere driftsmiddelet og legge det inn på nytt isteden. Men hva innebærer dette? 

 

Reversering kan enkelt gjøres slik: 

 

  1. Gå til Driftsmidler (FA303000) og finn driftsmiddelet du vil reversere
  2. Velg Behandlinger - Reverser (merk at dette gjøres direkte uten noen "OK-knapp")

 

Reversere driftsmiddel.png

 

Hva innebærer dette? 

 

Reversering innebærer at alle transaksjonene på driftsmiddelet blir reversert. Systemet oppretter nye linjer under fanen Transaksjonshistorikk som tilsvarer den opprinnelige linjen, bare med  motsatt fortegn. Transaksjoner av typen Innkjøp + blir reversert med Innkjøp - etc. Merk at selve beløpet i kolonnen Transaksjonsbeløp ikke endrer fortegn. 

 

Merk: Har du haket av for Oppdater hovedbok i Driftsmiddelinnstillinger (FA101000) vil systemet opprette regnskapsbunter i Hovedbok for alle reverseringstransaksjonene (kolonnen Bet.buntnr). Dette inkluderer transaksjonene som ble opprettet da man la inn driftsmiddelet, selvom disse ble lagt inn uten at denne haken for Oppdater hovedbok var på da. Logikken bak dette er at reverseringen skal reversere den delen av inngående saldo som tilsvarer driftsmiddelet i regnskapet. Dette forutsetter altså at inngående saldo for lagerkontoene er riktig lagt inn i utgangspunktet, og bruker de samme kontoene som er valgt for driftsmiddelet.  

 

Reversert driftsmiddel.png

 

Kommentarer
Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"