avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Samlefaktura- utgående faktura

06-11-2018 14:27 (Sist oppdatert 19-07-2019)
  • 7 Svar
  • 5 Liker
  • 2642 Visninger

Er det mulig å samlefakturere flere ordre på samme kunde i Visma.net ERP?

I mange systemer er vi kjent med at det er salgsordren som faktureres. I Visma.net ERP er det ikke salgsordren, men leveransen som er grunnlag for faktura som sendes til kunden.

 

Spørsmålet er da om vi kan samle flere leveranser på en faktura?

 

Det er mulig.  På ordretypen har du parameteret "Faktureres separat".

fakt.PNG

 

Er dette feltet IKKE aktivert, kan du samle flere leveranser på samme faktura. Er parameteret  aktivert, kan du ikke samle flere leveranser på samme faktura.

 

Du kan klargjøre faktura fra rutinen "Behandle leveranser" (skjermbilde SO503000) eller fra  "Leveranser" (skjermbilde SO302000). 

Velger du å klargjøre faktura fra "Behandle leveranser" og du ikke har krysset av i feltet "Fakturer separat", vil de leveransene du markerer når du velger "Klargjør faktura" samles på en faktura.

 

Klargjør du faktura direkte fra leveransen, ved å hente opp leveransen i skjermbildet "Leveranser" er det kun den leveransen du henter opp som blir fakturert selv om du har valgt å fakturere samlet. 

 

 

 
Kommentarer
Ole-Kristian Reinertsen
CONTRIBUTOR **
av Ole-Kristian Reinertsen

Hei, er du avhengig av å ha Logistikk modulen for å kunne gjøre dette? 

av Nina Bredholt

Hei,

Ja, det er i logistikk modulen du har tilgang til ordretyper og dette valget.

 

Mvh Nina

Visma.net support

Anders Meyer
PARTNER
av Anders Meyer

Men det er vel fremdeles slik at de enkelte linjene ikke merkes ift ordrenr/referanser osv, slik at dette blir en litt "forenklet" samlefaktura?

sivkros
CONTRIBUTOR ***
av sivkros

Dette fungerer ikke i praksis. Jeg har akkurat hatt en kunde som sendte inn to ordre. De skal ha en faktura per PO. Men selv om innstillingen er huket av for "fakturer separat" så slår systemet sammen ordrene til en faktura. I tillegg fjernes fakturaref. så det fremkommer ikke noe PO nummer på fakturaen.

av Nina Bredholt

Hei

Fint om du legger inn en support sak i vårt supportsystem så kan vi se nærmere på det konkrete tilfelle.

Da kan vi se om de fakturerer direkte fra ordren ( ikke lagerførte varer) eller om det er en kombinasjon av lagerførte/ikke lagerførte varer som faktureres fra leveransen.

Henning Larsen
CONTRIBUTOR **
av Henning Larsen

Noen kunder ønsker samlefaktura, andre ikke. Det må da finnes et valg hvor man kan velge dette på kundenivå? Eller er ikke programmet ferdig utviklet på dette området heller? I Visma Global var dette svært enkelt å velge på kundenivå! Jeg meldte dette inn til Visma konsulent etter et møte for halvannet år siden, som skulle undersøke, men ikke hørt noe.

av Nina Bredholt

Hei

Det er pr i dag kun på ordretypen du kan angi om det skal samlefaktureres eller ikke.

Skjønner ønsket om å ha en innstilling på dette på  kundenivå og vi har mottatt ønsker på dette fra flere. Dessverre er ikke dette ønske prioritert enda.

 

Mvh Nina Bredholt

Visma.net ERP support

Aktuelt brukertips