Mine områder
Hjelp

Samlefakturering

06-11-2018 14:27 (Sist oppdatert 03-08-2022)
  • 8 Svar
  • 5 liker
  • 6521 Visninger

Er det mulig å samlefakturere flere ordre på samme kunde i Visma.net ERP?

 

I mange systemer er det salgsordren som faktureres. I Visma.net ERP er det ikke salgsordren, men leveransen som er grunnlag for faktura som sendes til kunden. Spørsmålet er da om vi kan samle flere leveranser på en faktura? Dette er mulig. 

 

Ordretyper (SO201000) har man valget Fakturer separat. Dette er som standard ikke aktivert. Dette gjør at du kan samle flere leveranser på samme faktura. Er feltet aktivert kan du ikke samle flere leveranser på samme faktura, og det vil bli laget separate fakturaer per leveranse.

 fakturer separat.png

 

Fakturaer klargjøres fra skjermbildet Behandle leveranser (SO503000). Så lenge du ikke har aktivert Fakturert separat, vil de leveransene du markerer samles på en faktura.

 

klargjør faktura.png

 

Du kan også klargjøre faktura fra Behandle ordre (SO302000) hvis det f.eks bare er ikke-lagerførte varer på ordren, og disse ikke krever leveranse. 

 

Merk: Klargjør du faktura direkte fra leveransen vil det opprettes faktura med kun denne leveransen. 

 

For at leveransene skal bli samlet på en faktura må blant annet følgende opplysninger være like:

  • Fakturaadresse
  • Kontaktperson
  • Lokasjon
  • Betalingsmetode
  • Valuta
Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Hei, er du avhengig av å ha Logistikk modulen for å kunne gjøre dette? 

av Nina Bredholt

Hei,

Ja, det er i logistikk modulen du har tilgang til ordretyper og dette valget.

 

Mvh Nina

Visma.net support

Anders Meyer
PARTNER
av Anders Meyer

Men det er vel fremdeles slik at de enkelte linjene ikke merkes ift ordrenr/referanser osv, slik at dette blir en litt "forenklet" samlefaktura?

sivkros
CONTRIBUTOR ***
av sivkros

Dette fungerer ikke i praksis. Jeg har akkurat hatt en kunde som sendte inn to ordre. De skal ha en faktura per PO. Men selv om innstillingen er huket av for "fakturer separat" så slår systemet sammen ordrene til en faktura. I tillegg fjernes fakturaref. så det fremkommer ikke noe PO nummer på fakturaen.

av Nina Bredholt

Hei

Fint om du legger inn en support sak i vårt supportsystem så kan vi se nærmere på det konkrete tilfelle.

Da kan vi se om de fakturerer direkte fra ordren ( ikke lagerførte varer) eller om det er en kombinasjon av lagerførte/ikke lagerførte varer som faktureres fra leveransen.

Henning Larsen
CONTRIBUTOR **
av Henning Larsen

Noen kunder ønsker samlefaktura, andre ikke. Det må da finnes et valg hvor man kan velge dette på kundenivå? Eller er ikke programmet ferdig utviklet på dette området heller? I Visma Global var dette svært enkelt å velge på kundenivå! Jeg meldte dette inn til Visma konsulent etter et møte for halvannet år siden, som skulle undersøke, men ikke hørt noe.

av Nina Bredholt

Hei

Det er pr i dag kun på ordretypen du kan angi om det skal samlefaktureres eller ikke.

Skjønner ønsket om å ha en innstilling på dette på  kundenivå og vi har mottatt ønsker på dette fra flere. Dessverre er ikke dette ønske prioritert enda.

 

Mvh Nina Bredholt

Visma.net ERP support

Trygve 1
CONTRIBUTOR *
av Trygve 1

Hei, har det skjedd en utvikling i implementering av ønsket om å kunne differensiere mellom samle/ikke samlefaktura pr. kunde? 

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"