avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 2 Svar
  • 0 Liker
  • 701 Visninger

Fakturainnboksen er lagt opp til å importere fakturaer korrekt, men av ulike årsaker kan det forekomme feilmeldinger. Denne guiden gir en oversikt over feilen "The total of created invoice does not match the total of the document of the inbox".

Fakturaer med feil i fakturainnboksen sees ved å velge Feil i nedtrekksmenyen. Årsaken til feilen ses i feltet Statusårsak (merk at dette kan være plassert lenger til høyre avhengig av oppsettet hos deg). 

 

The total of created invoice does not match the total of the document of the inbox

 

Dette kommer av at mva er beregnet forskjellig på fakturaen, i forhold til Financials. Programmet er som standard satt opp til å beregne mva per linje/vare på fakturaen. Dette kan ses på de forskjellige avgiftsnumrene: 

Det kan riktignok være at leverandøren har beregnet mva basert på totalbeløpet. Under ser man at totalbeløpet for mva. er oppgitt til 190,64, selvom summen av linjene er 190,65. Pga. avrunding kan disse beløpene være forskjellig.. Dette gjør også at totalbeløpet blir forskjellig. 

 

Under ser man hvordan dette vil se ut i Financials. Ettersom beløpet i feltet Saldo (til høyre) er forskjellig fra beløpet i feltet Fakturabeløp (nederst) får man ikke bokført fakturaen. Den enkleste løsningen her er å endre beløpet i feltet Beløp til 1027,54 (samme som beløpet i feltet Saldo over). 


Det er mulig å endre innstillingene i Financials til å beregne mva på totalbeløpet (ref. info øverst i artikkelen). For å gjøre dette endres innstillingen til Beregn på dokumentbeløp. Dette vil riktignok medføre feil for fakturaer som er beregnet per linje. Vår erfaring er at de fleste beregner mva. per linje og summerer dette. Vi anbefaler altså å la standardinnstillingen Beregn på varebeløp.

 

Merk: er fakturaen kommet inn via skanne-tjenesten vil fakturaen bare tolke totalbeløpet, og dette vil vises som en fakturalinje i Financials. Pga. dette kan ikke mva. beregnes per varelinje selv om originalfakturaen (pdf-fakturaen) har dette. Vi anbefaler alle å be leverandørene sende elektronisk faktura direkte. Dette gjør at alle fakturalinjene blir opprettet, som på originalfakturaen. Hvis de ikke kan dette, se Håndtering av øreavrunding på skannede fakturaer.

. 

Bidragsytere
Kommentarer
CONTRIBUTOR *

Hva med den andre feilen som vises øverst i artikkelen; Feil: Nummeret i DiscPct passer ikke til datatypen for SQL-desimal. Finnes det en artikkel som forklarer det problemet?

 

Christian Bakken

Den feilmeldingen du henviser til skyldes at rabatten er oppgitt feil i EHF filen fra avsender. I EHF-filen skal rabatt PER ENHET oppgis. Ofte ser vi at det ligger TOTAL RABATT for linjen (alle enhetene totalt). Det står også i formatbeskrivelsen i kap. 6.2 https://vefa.difi.no/ehf/guide/invoice-and-creditnote/2.0/no/

Opprett eventuelt en sak via supportpanelet så kan vi se konkret på den faktura som evt gir den feilmeldingen hos deg.

Mvh Nina Bredholt