Minun alueeni
Apu
IlkkaV
CONTRIBUTOR **

Prepaid-korttien käyttöön pari tärkeää tarkennusta

tekijä IlkkaV
Tila: Käsitelty

Prepaid-kortit ovat todella hyödyllinen ominaisuus. Niiden käyttämisessä on kuitenkin pari tosi pahaa ongelmaa, ja tuntien vetäjiä on vaikea saada omaksumaan näitä. Eli:

 

1) On helppo täpätä asiakas "vihreäksi" ottamatta maksua prepaid-kortilta, vaikka hänellä kortti on. Jos vetäjä ei ymmärrä täpätä kohdasta "käytä xx maksuna" vaan täppää vain henkilön punaisen läsnäolon vihreäksi, mitään maksua ei rekisteröidy. 

 

Mahdollisuus päästää asiakas ilmaiseksi tai kuitata, että hän on maksanut tunnin jollakin muulla tavalla, on tietysti hyvä olla. Varmaan kaikilla tämän järjestelmän käyttäjillä pääsääntö kuitenkin on että jos asiakkaalla on kyseiselle tunnille prepaid-kortti olemassa niin se on sitä varten ostettu että sitä sitten tunnilla käytetään. 

 

Joten EHDOTUS: mikäli asiakkaalla on tunnille sopiva prepaid-kortti ja ohjaaja yrittää "ohittaa" sen, eli klikata asiakkaan tilan vihreäksi ottamatta maksua, pitäisi tulla varmistusikkuna. "Oletko varma, että tästä käynnistä ei oteta maksua prepaid-kortilta?"

 

2) Korttien jyvitys tietyille tunneille toimivaksi = myös hallintanäkymään. 

 

Prepaid-kortin voi jyvittää siten että se toimii vain tietyillä tunneilla. Tästä huolimatta tunnin vetäjä näkee kortin kaikilla muillakin tunneilla ja voi käyttää sitä maksuna. Tämä aiheuttaa todella paljon ongelmia etenkin, kun kohdan 1 ongelmasta johtuen vetäjille on koitettu toitottaa että aina jos siellä kortti näkyy niin käytetään sitä. 

 

EHDOTUS: jos asiakkaalla on tietyille tunneille jyvitetty kortti, niin sen tulisi näkyä vain näiden tuntien yhteydessä - myös hallintanäkymässä. Eli jos asiakas on ostanut kortin vain jumppaan niin sitten ei ilmajoogassa tulisi näkyä sitä "käytä 10 kerran jumppakortti maksuna" -kohtaa ollenkaan. 

Jos jollain digitalbookerin käyttäjällä on tarve em. asia ohittaa niin sinne voisi lisätä sitten jonkin "näytä asiakkaan muut prepaid-kortit" -kohdan. 


--- 

 

Nämä ovat tosi tärkeitä asioita, sillä ainakin meillä tuntien vetäjinä on myös vapaaehtoisia ja satunnaisia henkilöitä, eikä voida olettaa että ovat jotain Visman ohjelmistojen käyttövelhoja kaikki. Molemmat kohdat tuntuvat tosi oudoilta, että ihan oletuksena on tosi helppo ohittaa asiakkaan prepaid-kortti tai ottaa maksu kortilta joka ei kyseisellä tunnilla käy. Eli tätä oletusarvoa tulisi muuttaa. 

 

 

2 kommenttia
Sami U
VISMA
tekijä Sami U
Status changed to: Tila: Käsitelty

Hei Ilkka,

 

Kyseinen toiminto on tarkoitettu tuntien kävijämäärien seuraamiseen. Eli käyttötarkoitus tällä on ollut se, että esim. tunnille saapuneet klikataan vahvistetuksi. Maksettu varaus muuttuu vahvistetuksi, koska on oletettavaa että asiakas saapuu tai peruu varauksen, kun varaus on maksettu. Vahvistettu ei siis välttämättä tarkoita sitä, että varaus olisi maksettu.

 

Ohjelma halutaan pitää mahdollisimman helppokäyttöisenä ja käyttäjäystävällisenä. Tästä johtuen pyrimme välttämään suurta asetus viidakkoa. Vaihtoehtoinen ajatus voisi olla, että ohjelma näyttäisi esim. tuntiin tarkoitetut prepaid-kortit erikseen varauksella, mutta ne kaikki kuitenkin näkyisivät. Tästä voin viedä ajatusta eteen päin.

IlkkaV
CONTRIBUTOR **
tekijä IlkkaV

Hei, 

 

on toki loogista että siinä vaiheessa kun varaus on maksettu, niin se muuttuu vahvistetuksi. Mutta sen sijaan ei ole loogista, että on helppo vahvistaa varaus ottamatta asiakkaalta maksua olemassaolevalta prepaid-kortilta. 

 

Ilkka

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!