Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Driftsmidler ved fusjon

av Anonymous (Oppdatert ‎06-11-2019 10:00 ( )

Hei,

 

Vi har gjennomført mor-datterfusjon med et antall selskaper. Fusjonen gjennomføres til regnskapsmessig kontinuitet, dvs at kostpris, akkumulert avskrivning og avskrivningsperiode skal ikke endres. 

Noen tips på hvordan dette gjøres på en enklest mulig måte eller gjøres dette på denne måten

 

Modul hovedbok:

Fører debet kostpris på konto 11xx og kredit konto 11xx beløp akkumulert avskrivning for tidspunkt for regnskapsmessig virkning av fusjon

Modul driftsmidler

1) Vi har ført både overtakende og overdragende selskap i Visma.net (innenfor samme branch)

a) Er det noen mulighet til å overføre driftsmiddel mot nytt selskap?

b) Hvis hvert enkelt driftsmiddel må legges inn på nytt, er det noen mulighet til å eksportere i excel og importere inn i nytt selskap?

c) Vi er et eiendomsselskap og ønsker i rapporter å ta ut per eiendom. Ser det er et valg som heter bygning. Er dette rett måte å gjøre det? Bygning er de fire første sifrene i vår kostnadsbærer. Vil bygning overføres i hovedbok?

 

Eller er det noen andre mer effektive måter å gjøre dette på?

 

Tips mottas med stor takk 

 

 

 

 

4 SVAR 4
Arne Henning
PARTNER

av Arne Henning

Hei

 

Her er et forslag til importscenario som kan brukes for å importere driftsmidler. De bli da lest inn på nye  med saldo, samt akkumulerte avskrivninger. De må aktiveres manuelt hvert og ett etterpå. Husk å ta stilling til om du skal slå på eller av "oppdatering av hovedbok".

 

Håper dette kan være til hjelp.

Arne Henning
PARTNER

av Arne Henning

Hei igjen.

 

Forsøker denne gangen - med vedlegg.

Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei,

Takk

 

Var det meningen med en XML fil eller skulle det være excel. Skjønte ikke umiddelbart XML filen

 

Arne Henning
PARTNER

av Arne Henning

Hei

 

Det er en XML-fil med et importscenario som kan legges inn i Visma Net. Med dette kan du lese inn driftsmidler fra Excel slik du etterspør.

 

Jeg har lagt ved malen som du kan bruke for å lese inn dette fra Excel, sammen med en kortfattet brukermanual for dette. Fyll inn Excelarket med alle driftsmidlene dine først.

 

Merk at eksemplet inneholder definert kostnadsstreng. Du må selv legge opp kostnadsstrengen slik dere har valgt å gjøre dette i deres selskap. Det er også verdt å merke seg at dette scenariet ikke er komplett for alle behov og økonomimodeller. Det er fult mulig å tilpasse det med flere felter eller færre om dere har andre behov enn hva som er dekket her.

 

For noen kan dette være litt teknisk, så da kan det være til hjelp å kontakte sin partner direkte for ytterligere bistand.

 

Mvh 

Arne Henning Bøhn

Konsulent i PCSS

 

 

 

 

 

 

 

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"