Mine områder
Hjelp
Stein Olav Buer
CONTRIBUTOR *

Utseende på mottatte fakturaer

av Stein Olav Buer

Vi mottar fakturaer fra Autoinvoice i Visma Dokumentsenter. De siste månedene har utseende på fakturaer fra flere leverandører endret seg, slik at de ikke får vanlig utseende. Vedlagt ligger eksempel.

Dette gjelder for alle flere av våre klienter, og fra flere leverandører, men ikke alle. Men på autoinvoice.no kan vi hente fram fakturaen med ordentlig layout og med vedlegg.

Er det andre som har lignende problem, og har en løsning på det?

3 SVAR 3

av Svein Holanger

Hei

Skal prøve å forklare hvordan dette fungerer når fakturaen kommer elektronisk via AutoInvoice.

I noen tilfeller så vil avsender legge ved en såkalt "Commersial Invoice" som er et PDF-vedlegg med bilde av fakturaen slik den hadde sett ut om den ble skrevet ut fra avsender-systemet. Alle Visma-systemer leverer med et slik vedlegg sammen med den elektronisk XML-faktuaren. Andre systemer gjør som regel ikke dette.

AutoInvoice vil sende denne "Commersial Invoice"-pdfen til Document Center og det er den som vil vises der. I de tilfellene hvor det ikke finnes en "Commersial Invoice", vil AutoInvoice lage en slik PDF og sende over til Document Center. Denne vil være på norsk og ha de mest relevante feltene i visnings-pdfen. Hvis fakturaen kommer via PEPPOL i et EHF-format, vil AutoInvoice i tillegg til denne egne visnings-pdfen sende over en visning basert på en offisiell "stylesheet" av EHF-format. Denne skal da vises etter AutoInvoice sin visning av fakturaen. 

Hvis dere får en engelsk versjon av fakturaen, slik i eksempelet som Stein Olav Buer, så kan det ha skjedd en feil. Sjekk først at du ikke har klikket på XML oppe til høyre i Document Center, dette vil nemlig gi samme visning. Hvis du ikke har mulighet til å velge noe annet enn denne engelske visningen av XML-dataene, da har det skjedd en feil ved at ingen av PDF-ene er kommet over fra AutoInvoice. Vi har sett tilfeller hvor dette skjer ved at en korrupt PDF kan ødelegge for andre nedlasninger fra AutoInvoice. Dere bør i slike tilfeller melde saken til support slik at support/utvikling kan finne ut hva som skjer og hvordan dette kan forbedres i senere versjoner. En restart av Document Center servicen ser ut til å hjelpe.

Stein Olav Buer
CONTRIBUTOR *

av Stein Olav Buer

Takk for svar.

Har det ikonet på noen klienter og leverandører, men ikke på alle. Har også tilfeller av at det er forskjell på samme leverandør i samme klient. På en faktura får vi opp ikonet for normal visning, mens på en annen faktura får vi det ikke. Hadde vært mer forståelig om det gjaldt alle mottatte fakturaer på en klient.

Thomas Lund1
CONTRIBUTOR *

av Thomas Lund1

Kan du ikke trykke på det lille arket oppe i høyre hjørnet av DocumentCenter for å se den vanlige versjonen? Ser ut som du bare ser XML versjonen av fakturaen...

 

Føler dog vi har litt av det samme problemet. Det vil si, før mottok vi en "original" visning av fakturaen fra leverandøren, mens nå mottar vi en såkalt "Visningskopi av elektronisk faktura", basert på Difi's visningsmal. I mine øyner er det mye som skurrer med disse visningskopiene, når det gjelder linjebeløp, rabatt osv.

Er det noen som vet om man kan få tilbake visningen som leverandøren sender med fakturaen?

 

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"