Mina produkter
Hjälp
camilla71
CONTRIBUTOR ***

Olika mailadresser

av camilla71 (Uppdaterad ‎20-05-2020 12:21 av Christian Sandell VISMA )
Status: Prioriteras inte

Hej

 

Har kunder som vill ha sina fakturor och sina påminnelser eller annan information till olika mejladresser.

 

Det vore bra om den funktionen fanns i systemet.

13 Kommentarer
Mantena_AS
CHAMPION *
av Mantena_AS

Ja, dette har jeg også etterlyst.  Det er jo mulig å legge inn forskjellig epost adresse på Generell info. og Faktura adresse.  Da bør det også være mulig å styre de forskjellige utskrifter til forskjellig epost adresse. 

av Gunilla Bengtsson
Status changed to: Status: Rösta
 
av Gunilla Bengtsson
Status changed to: Status: Prioriteras inte
 
av Anders X Nilsson
Status changed to: Status: Förslagslådan
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Idéarkiv

Tack för ditt bidrag. Just nu passar inte idén produktens utveckling men det finns t.ex möjlighet att skicka en orderbekräftelse till kontaktpersonen som är registrerad på ordern. Idéer som inte föreslås för R&D, sparas undan i idéarkivet, som kan ligga till grund för framtida förbättringar.  Även om din idé vid detta tillfälle inte prioriterats, är du välkommen att registrera den på nytt som en ny idé som då kommer att vara med i nästa omröstningstillfälle. Återigen, tack för att du bidrar till utvecklingen av visma.net  

Mikael Hagman
CONTRIBUTOR ***
av Mikael Hagman

Så du menar, Christian, att en s k "modern" faktureringslösning inte ska kunna skicka påminnelse till separat adress från fakturan när samma programsvits egen leverantörsfakturalösning uttryckligen kräver att påminnelserna inte ska komma till samma adress som fakturorna?

 

Är det så det ska tolkas?

 

Visma vill att andra skickar påminnelse på separat adress men tycker inte det är nödvändigt att själv kunna skicka påminnelse på separat adress?

Anonymous
Inte tillämpbar
av Anonymous

Hej,

 

Frågan är om man kan registrera e-postuppgiften för påminnelse i något av befintliga andra fält eller om det krävs nytt fält för att fylla i just e-postadress för påminnelse. Kolla gärna om det inte går att konfigurera detta annars redan idag från kundkortet under fliken utskicksinställningar.

 

Påminnelse.PNG

 

 

Kristofer_
CHAMPION ***
av Kristofer_

För oss var påminnelsehanteringen alldeles för begränsad, så vi byggde en egen med APIet. Utskriftsmallen för påminnelser säger ingenting om vad ursprungsfakturan avsåg, vilket leder till massa kundtjänst då folk direkt svarar och vill ha en kopia på fakturan. Vidare önskar vi skicka påminnelsen till den som har beställt varorna, inte den generella fakturaadressen. Skickar man påminnelsen dit så hamnar den i samma flöde som fakturan man skickat, och uppenbarligen betalades den inte om den gick den vägen..

Anonymous
Inte tillämpbar
av Anonymous

Jag håller med om att det är riktigt konstigt (om inte riktigt kasst) att det inte anses passa in produktens utveckling.

 

Att kunna skicka till två olika adresser ställer till det för oss en del och skapar en hel del manuellt arbete.

Mikael Hagman
CONTRIBUTOR ***
av Mikael Hagman

Johan Sundells lösningsförslag ser ju ut att kunna fungera, men då kan man ju stilla undra varför inte Visma själva föreslår det som alternativ lösning.

Anonymous
Inte tillämpbar
av Anonymous

Det har hänt tidigare att Visma inte har vetat hur alla deras funktioner fungerar! 😉

ac1965
CONTRIBUTOR **
av ac1965

Jag efterlyser också samma funktion. Vi har själva en särskild mailadress dit vi vill att våra leverantörer ska skicka sina fakturor och en annan adress för statements od.

av Christian Sandell
Status changed to: Status: Prioriteras inte
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här