Mijn Communities
Help
dwouters
CONTRIBUTOR ***

Foutmeldingen en vertraging binnen Self Service

door dwouters (Bijgewerkt ‎26-09-2022 07:04 door dwouters )
Beste Visma,
 
Hoe kan het nu zo zijn dat er elke keer weer vertraging is, elke keer ligt het aan wat of iemand anders en de enige terugkoppeling die wordt gegeven is constant dat het issue is opgelost.
 
Er staat al vanaf vrijdag nog een incident bij jullie open waardoor het zou liggen aan de servers van Microsoft en daar kunnen jullie niets aan doen, het ligt buiten jullie om. Als je dat zo beschrijft lijkt het steeds of jullie zeggen "het ligt niet aan ons, wacht het maar af".. De impact bij jullie is vast anders dan bij ons "de klant". Wij ervaren echt heel veel hinder hiervan en personen tot hele afdelingen kunnen gewoon hun werk niet doen.. 
 
Nu staat er als laatste bericht dat jullie met Microsoft om de tafel gaan, maar werken jullie in het weekend dan niet verder aan zo een belemmerende verstoring voor je klanten? Microsoft is het weekend ook open, dus waarom zien we geen update meer dat jullie iets hebben bereikt met hen?
 
Hoe kan het ook dat wij steeds eerder de melding moeten maken dan jullie, dat er iets niet werkt? Jullie geven aan steeds te monitoren, maar signaleren jullie niets dan? En als jullie al monitoren waarom horen wij achteraf, na heel veel opmerkingen op het forum pas dat er iets mis is?
 
Wat kunnen jullie aan ons klanten nu leveren om ons te helpen? Wij willen van jullie weten wanneer iets niet werkt en niet via het forum van anderen of onze collega's op de vloer. Waarom is er geen monitoring beschikbaar voor ons als klanten, waar we actieve verkleuringen kunnen zien van de beschikbaarheid van een module? 
 
Met andere woorden, wat gaan jullie doen om voor ons inzichtelijk te maken wat er speelt , met name real-time en ook hoe gaan jullie een positieve bijdrage leveren aan een pro-actieve houden richting jullie klanten? Hoe kunnen jullie de dienstverlening verbeteren aan ons (de klanten)?

 

27 ANTWOORDEN 27
dwouters
CONTRIBUTOR ***

door dwouters

Helaas zijn er bij ons weer 500 meldingen en veel vertraging bij het gebruik van Youforce Selfservice, jullie ook?

door Katinka te Booy

Goedemiddag @dwouters 

 

Bedankt voor het melden. We zien een klein aantal requesten binnen komen maar kunnen nog geen generieke issues vinden. Zou je een request kunnen aanmaken en daar een HAR bestand aan kunnen toevoegen? Dan kan PD aan de achterkant kijken waardoor de melding en traagheden ontstaan.

 

Alvast bedankt!

Groetjes,

Katinka

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **

@Katinka te Booy Ik ben niet bekend met een HAR bestand. Wat is dit en hoe kan ik het genereren?


Met vriendelijke groeten,

Raymond de Rozario
Bedrijfskundig applicatiemedewerker

Medisch Centrum Leeuwarden

Beste Raymond,

 

Dit is even afhankelijk van welke browser je gebruikt. Hieronder de uitleg voor het maken van de Har bestanden.

 

Google Chrome:

 

 • Druk op de F12 functie knop op het toetsenbord.
 • Onderin de browser opent zich onderstaand scherm. Kies voor het tabblad Netwerk.

KatinkateBooy_6-1668090715772.png

 

 • Zorg dat de optie “Preserve log” aan staat (hierboven rood omrand).

KatinkateBooy_7-1668090722260.png

 • Voer nu alle stappen uit, tot en met de stap waar het fout gaat.
 • Klik vervolgens op de “Export” knop en kies waar u het bestand wil opslaan.
 • Het HAR-bestand kunt u vervolgens toevoegen aan het request via de “Voeg bijlage toe” knop (paperclipje) onder het tekstveld.

 

Microsoft Edge

 • Druk op de F12 fuctie knop op het toetsenbord.
 • Onderin de browser opent zich onderstaand scherm.
 • Kies voor de optie Netwerk.

KatinkateBooy_4-1668090691942.png

 

 

 • Zorg dat de optie “Clear Entries on navigate” uit staat (hierboven rood omrand).

KatinkateBooy_5-1668090702737.png

 

 

 

 • Voer nu alle stappen uit, tot en met de stap waar het fout gaat.
 • Klik vervolgens op de “Opslaan” knop en kies waar u het bestand wil opslaan.
 • Het HAR-bestand kunt u vervolgens toevoegen aan het request via de “Voeg bijlage toe” knop (paperclipje) onder het tekstveld.
Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **

Dank je wel voor de snelle uitleg. In dit geval wordt er dus wel vanuit gegaan dat de fout zich iedere keer op hetzelfde punt zich voordoet? Ik neem het in ieder geval mee.


Met vriendelijke groeten,

Raymond de Rozario
Bedrijfskundig applicatiemedewerker

Medisch Centrum Leeuwarden

SaskiaS
CONTRIBUTOR **

door SaskiaS

Bij ons nog steeds traagheid deze ochtend en foutmeldingen. Lijkt nog niet opgelost.

door Brian van de Grift

@SaskiaS  Wij zien de traagheid op dit moment niet terug in onze monitoring. Wel kan het systeem iets trager zijn dan normaal vanwege de inhaalslag die alle klanten aan het maken zijn. Wat voor foutmeldingen krijg je dan? Heb je hier een request voor gelogd? Heb je al geprobeerd om cookies te verwijderen, jouw cache te legen en de browser opnieuw op te starten?

Gerdine
CHAMPION *

door Gerdine

Wij blijven ook telkens traagheid ervaren sinds vrijdag, en ook deze ochtend. Afgelopen vrijdag waren het 500-foutmeldingen, voor vandaag hoor ik dat medewerkers telkens wolkjes te zien krijgen met melding Het lijkt er op dat webpagina op.... mogelijk problemen ondervindt of dat deze permanent naar nieuw webadres is verplaatst. 

SaskiaS
CONTRIBUTOR **

door SaskiaS

Gelijk aan wat Jeltje aangeeft. De foutmelding met het wolkje.

Request wordt aangemaakt!

Wim Boogaard
CHAMPION *

Beste @Brian van de Grift, de traagheid wordt hier volop ervaren. Zowel in Edge als Chrome. Het enige verschil met vrijdag is dat er geen 500-meldingen verschijnen.  

Jeltje Bakker-Postma
CONTRIBUTOR ***

Bij ons ook foutmeldingen en het wolkje met de tekst:

Het lijkt erop dat de webpagina op https://youforce.raet.com/hss_bo4_prod/hss.net/Me… mogelijk problemen ondervindt of dat deze permanent naar een nieuw webadres is verplaatst
wanneer wij als medewerker inloggen via Single Sign On. Er is een request hiervoor aangemaakt.

door Katinka te Booy

Goedemiddag allen,

 

Het verstoringsbericht is geupdate

 

https://community.visma.com/t5/Verstoringen-Youforce-Portaal/Youforce-portaal-Time-out-foutmeldingen....

 

Groetjes,

Katinka

dwouters
CONTRIBUTOR ***

door dwouters

Goedemorgen,

 

U geeft aan dat het probleem zich niet meer voordoet maar dat u eigenlijk niet weet waarom, want het onderzoek blijft lopende. Wat is er dan veranderd qua performance? Waarom krijgen wij als de klant niet meer inzicht? Zijn er geen rapportages die jullie kunnen delen met ons? Kunnen we er nu vanuit gaan dat jullie in control zijn gekomen en we een hele week of (inmiddels een utopie, de rest van het jaar) vlekkeloos kunnen genieten van onze systemen?

door Brian van de Grift

@dwouters De rootcause is gevonden waardoor we het probleem hebben kunnen oplossen. De reden dat we aangeven dat het nog in onderzoek is, is dat wij zeker willen zijn hoe wij pro actief dergelijke problemen kunnen blijven voorkomen. Hier zijn additionele maatregelen voor nodig die nu worden geïmplementeerd.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **

Beste @Brian van de Grift ,

 

Kan er ook worden aangegeven waar het probleem dit keer lag/ligt? De oorzaken die tot nu toe de revue hebben gepasseerd zijn:

 

- De wijze waarop de rechten binnen Selfservice werden gecontroleerd. Dit gebeurde voorheen bij "iedere" klik, nu alleen tijdens het inloggen. 

- "Een probleem" binnen de Azure omgeving, dus bij Microsoft en buiten jullie bereik

- "Een instelling" binnen de firewall die time-outs veroorzaakte

 

Is het dit keer weer een nieuwe oorzaak? Ik heb begrepen dat een 500-error ook zó generiek is dat zelfs de foutmelding niet meer weet wat de oorzaak is


Met vriendelijke groeten,

Raymond de Rozario
Bedrijfskundig applicatiemedewerker

Medisch Centrum Leeuwarden

@Anonymous een korte toelichting is hier te vinden. Een meer uitgebreide toelichting voor alle klanten volgt in de loop van de week.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **

Dank je wel @Brian van de Grift. Dit geeft weer wat meer duidelijkheid. Niet dat jij hier wat aan kan doen, maar ik vind het verbazingwekkend dat ondanks jullie inzet en oplossend vermogen de load hoog blijft.


Met vriendelijke groeten,

Raymond de Rozario
Bedrijfskundig applicatiemedewerker

Medisch Centrum Leeuwarden

@Raymond_de_Rozario Technisch kan ik daar geen antwoord op geven. Wij werken op dit moment aan een uitleg voor alle klanten. Deze volgt z.s.m.

Piet Kunenborg
CONTRIBUTOR ***

Waarom is dit bericht geplaatst onder Youforce portaal, terwijl de melding betrekking heeft op Self Service performance. 

@Piet Kunenborg Onze aanname was dat dit probleem Portaal gerelateerd was omdat het invloed had op de performance van meerdere modules. Vanwege de noodzaak om snel te communiceren hebben wij de berichtgeving daarom gestart op het overkoepelende niveau binnen de community.