avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Highlighted

Ökad användarvänlighet i DCE via Mobilen - Visma Control

(updated by Gunilla Bengtsson VISMA ‎08-11-2017 15:09 )

 

Jag är testpilot för Visma DCE Mobile och har i ett par dagar använt tjänsten att attestera fakturor direkt i mobilen. Här kommer mina erfarenheter i fyra steg.

 

Steg 1 - spara ner webbappen till telefonen

Det var väldigt enkelt. Bara att surfa till adressen jag fick från ekonomiavdelningen och sedan lägga till på hemskärmen.

 

Steg 2 - Starta appen och logga in

Den här processen var lite trixig då jag hade svårt att hitta ett omvänt snedstreck (backslash) i telefonens tangentbord. Jag löste det med att maila ett via datorn som jag sedan kopierade. När jag väl loggat in sparades användarnamnet i appen så det behöver jag inte tänka på igen.

 

 

Steg 3 - välj faktura att godkänna

En snygg och enkelt lista på oattesterade fakturor kommer upp i flödet. Bara att sätta fingret på den faktura som jag ska attestera. I det här fallet valde jag en från Telia.

 

Steg 4 - Granska fakturan

 

 

När jag har klickat på vald faktura får jag fram en bra och tydlig sammanställning av fakturan. Jag kan enkelt se förfallodatum, belopp, etc i samma vy. Jag kan även med ett klick se fakturan och hur den är konterad. I det här fallet har min kollega Marie sakgranskat fakturan och konterat den. Bara för mig att godkänna. Då kommer en tydlig bekräftelse på att fakturan är attesterad.

 

Dessa fyra enkla steg har förenklat min vardag. Tidigare var jag tvungen att använda min dator och företagets fasta nätverk eller VPN hemifrån. Nu går hela processen på under en minut.

 

 

 

 

 

1 SVAR 1
Highlighted

Re: Ökad användarvänlighet i DCE via Mobilen - Visma Control

Nu har vi börjat komma in i semesterperioden och vi alla känner att nu är det snart semester.  Vi vill  avsluta våra projekt och göra klart våra arbetsuppgifter. Det är dock inte allt som går att slutföras. Fakturor både skickas och kommer till oss under semesterperioden och dessa skall betalas i tid. I mitt fall är det inga problem med att en faktura kommer till mig som skall attesteras eftersom detta kan jag enkelt göra  i  Visma DCE mobile. Klicka på Godkänn och så är det klart. Kan även nämna att  i nästa version av DCE Mobile kommer vi att kunna sakgranska i DCE Mobile.  

Charlotte Mårtensson