Mina produkter
Hjälp

Fråga till TransPA-användare

av JoakimPirholt

För den som är noga med kostnadsfördelningen i TransPA, ser alltid till att fordonsnummer är obligatoriskt i tidrapporter och frånvaro. Har man möjlighet att schemalägga sin personal med angivet fordon brukar detta inte vara några problem, och kan man inte det, blir de anställda påminda om att välja fordon, innan de kan spara sin tidrapport eller frånvaro, precis som det ska. 

 

Frågan man får ställa sig - vad ska man välja för fordon när man registrerar en frånvaro. Vissa tänker att man ska välja det fordonet man skulle ha använt, om man hade jobbat. Sjuklön eller semesterlön blir på så vis bokförda som en kostnad för just det fordonet. Men det kan finnas lägen då man absolut inte vill ha det så, men frånvaron måste fortfarande ha ett fordon. Då väljer många att skapa ett "låtsasfordon" för all frånvaro, och förklarar för de anställda att det är detta de ska välja när de registrerar sin frånvaro.

 

Hur gör ni på ert företag, vilket av sätten använder ni? Skulle det vara önskvärt, ifall ni använder er av "slaskfordon", att kunna välja ett standardfordon för all frånvaro, så förarna slipper välja? Till exempel att man i fordonsregistret kan markera ett fordon, och endast ett fordon, som Standard vid frånvaro. Skulle detta vara någon vinst för er, och en förenkling för era anställda?

 

Tyck till, kom med idéer och diskutera gärna här i Forumet.

2 SVAR 2
Malmborg
CONTRIBUTOR *

av Malmborg

Hej,

Det hade underlättat jätte mycket för oss med ett "slaskfordon"

Lönen på kalkylerna hade blivit mer rätt och arbetet hade underlättat för chauffören.

av JoakimPirholt

Då lägger jag in detta som ett önskemål för nyutveckling i produkten, så får vi se hur den prioriteras, till exempel utifrån hur svår den är att fixa, om vi ska utveckla något relaterat där vi även kan ordna detta, hur många andra kunder som frågar om detsamma, osv.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här