Mina produkter
Hjälp
Caarina
CHAMPION *

Migrera anställda till connect

av Caarina

Tycker det är bra att anställda framöver kommer att kunna logga in sig med sin e-postadressen men har en fundering.

Hur gör man om en person inte har eller inte vill ha epost adress, hur ska denna person då kunna lägga in sina tider i systemet.  Vi kan ju inte tvinga en anställd att ¨äga¨ en epost.

1 SVAR 1
Godkänd lösning
Olof From
VISMA

av Olof From

Hej och tack för din fråga. Vi människor är alla unika och har olika erfarenheter av den digitala tekniken. För många av oss är digitaliseringen en självklar väg framåt och en naturlig del av vår vardag. Identifiering med bank-id eller inloggning med epostadress känns helt naturlig och vi skulle ha svårt att klara oss utan tillgång till alla miljöer vi nu når med värdefull information för att förenkla vårt vardagsliv.

Men i och med digitaliseringen så ökar också kravet på säkerhet och det är en viktig faktor till varför vi förändrar vår metod för inloggning. Säkerhet är en mycket högt prioriterad fråga som ständigt finns med oss här på TransPA och inför all förändring och nyutveckling vi gör.

Faktum är att i TransPAs tidrapportering är vi sena med att erbjuda en modern inloggningsmetod med alla dess fördelar. Å andra sidan hoppas och tror vi att merparten av våra användare idag är mogna för en inloggning med e-postadress. Övergången hoppas vi känns naturlig och tröskeln för de allra flesta låg.

Utvecklingen med digitalisering har kommit för att stanna och påverkar oss alla som sagt, men vi vill naturligtvis idag och imorgon vara lyhörda för verktyg som kan förenkla inloggning med åtkomst till sin personliga yta i TransPA. E-post är det som vi erbjuder idag. 

 

I dialog med er kunder så kommer så ofta vi kan lyfta fram fördelarna naturligtvis. Hoppas också på att vi hos er och hos era branschkollegor därute får ambassadörer som ser fördelarna, både bland systemanvändare och anställda chaufförer m. fl som sprider detta till kollegor som fram tills nu inte känt sig mogna att skaffa en e-postadress. Att som förespråkare hjälpa någon igång är förstås väldigt värdefullt och jag tror personligen inte att man ska överdramatisera skapandet av en e-postadress. Ha med betydelsen av åtkomst/säkerhet till e-postkontot för den oinvigde med enheten som används. Se det som självklart att vi fortsatt låser dator/platta/mobil när vi lämnar den kort och gott.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här