Mijn Communities
Help
MarcvdAa
CONTRIBUTOR ***

Nieuw intranet koppelen aan Visma.net

door MarcvdAa
Status: Afgewezen

We zijn druk bezig met het inrichten van een nieuw intranet voor onze organisatie en op dat intranet komt de optie 'Regel nu' voor zowel medewerkers als leidinggevenden. Een simpel voorbeeld is het indienen van een declaratie of het aanvragen van verlof.

 

Onder die knoppen willen we heel graag direct kunnen doorlinken naar de actie in Visma.net, maar we hebben begrepen dat dit (nu) niet mogelijk is.

 

Vanuit de visie van eenvoud en gebruikersgemak in een centraal punt voor HR informatievoorziening en een directe link naar de plaats waar je dit kunt regelen, zou het wel heel wenselijk en mooi zijn als we hier toekomstig wel gebruik van zouden kunnen maken.

 

Qua intranet werken we met Office 365/Sharepoint en onder de knoppen van Regel nu zou er dus een soort 'deeplink' naar de juiste plaats in Visma.net moeten komen. Ik hoop op veel support! 

4 Opmerkingen
door Rene van Jole
Status changed to: Status: Intake
 
door Nico_van_der_Reijden (Bijgewerkt ‎09-11-2023 15:52 door Nico_van_der_Reijden VISMA )

We hebben hier geen standaard oplossing voor beschikbaar, maar er is enigzins mogelijk om dit alsvolgt te bereiken die je zou kunnen proberen:

Je zal een geschikte URL moeten samenstellen dat met de juiste parameters verwijst naar de gewenste pagina in HRM.
zoals:
"https://AAAAA.visma.net/WebFramework/PreloadedMenu.aspx?Style=My.O2007&dogo=PAY.BBBBB"
waarbij:
AAAAA = de gebruikte naam (dit is terug te vinden in de systeem instellingen veelal gelijk aan de klantnaam en is ook zichtbaar in de adresbalk van je browser bij gebruik van Visma HRM)
voorbeeld: klantnaamtalent.visma.net

BBBBB = de functieID van de pagina (Dit kan je vinden bij de inrichting en functies en voor jullie functioneelbeheerder bereikbaar). Bijvoorbeeld: PAY.31248 voor "invoeren declaratie"

De "Style=My.O2007" in de URL forceert dit voor de "Mijn Talent" en dus op niveau van de medewerker zelf.

Het bedrijf dat gebruikt wordt is de standaardwaarde die bij de medewerker is opgeslagen. Dit houdt in dat als de medewerker in meerdere bedrijven een contract heeft deze dan het juiste bedrijf zal moeten kiezen waarvoor de declaratie bedoeld is. 

Als je dus wilt dat invoerdeclaratie wordt geopend heb je de volgende URL nodig:

https://klantnaamtalent.visma.net/WebFramework/PreloadedMenu.aspx?Style=My.O2007&dogo=PAY.31248

Houdt er rekening mee dat dit een optie is binnen de huidige mogelijkheden maar het wordt niet door ons standaard ondersteunt.

Als je hier verdere hulp bij nodig hebt is het mogelijk om hiervoor een constultant te raadplegen.

 

succes

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Afgewezen

Zie toelichting 

MarcvdAa
CONTRIBUTOR ***
door MarcvdAa

Dankjewel @Nico_van_der_Reijden : we gaan het proberen.