Mijn Communities
Help
DieuwkeWieringa
CONTRIBUTOR **

Vangnet 100% uitbetaald aangeven in automatische UWV aanvraag

door DieuwkeWieringa
Status: Bestaat al

Graag een optie om voor medewerkers die vallen onder het vangnet aan te geven dat 100% vangnet vergoed moet worden. Bij ziekmelding wordt automatisch vangnet aangevraagd bij het UWV. Het UWV betaalt automatisch 70% aan de werkgever, echter betalen wij in het eerste jaar 100% en zou het UWV ons dus ook 100% moeten uitbetalen in het eerste jaar. Nu vragen we de aanvulling tot 100% handmatig aan per verzuimmelding bij het UWV. Dit is dus extra werk terwijl het om dezelfde persoonsgegevens gaat! Het UWV geeft aan dat dit bij andere organisaties is ingebouwd en het systeem automatisch een opmerking doorgeeft met 100% uitbetaling. Hierdoor hoeven er geen handmatige aanvullende formulieren meer ingevuld te worden.

6 Opmerkingen
door Rene van Jole
Status changed to: Status: In onderzoek

Hartelijk dank voor je idee.
Graag houden wij in de gaten hoeveel stemmen je idee krijgt. We zullen vervolgens op basis van het aantal stemmen in combinatie met de strategie van het product je idee al dan niet op de backlog opnemen. We zullen je via dit idee op de hoogte houden van de status.

Toelichting mbt de statussen vind je ook in FAQ

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Realisatie waarschijnlijk

Je idee heeft de status "realisatie waarschijnlijk" gekregen, daarmee is het op de Roadmap geplaatst onder nummer 5479

. Dat het op de Roadmap staat betekent niet dat het verzoek altijd op korte termijn kan worden ingepland. Het aantal ideeen is vele malen groter dan we kunnen realiseren waardoor het best nog lang zou kunnen duren voordat uw idee ingepland kan gaan worden. Voor meer informatie over deze en andere statussen verwijzen we je graag naar de FAQ

Ramon Bleumer
CONTRIBUTOR ***
door Ramon Bleumer (Bijgewerkt ‎20-06-2023 07:49 door Ramon Bleumer )

100% doorgeven aan het UWV kost ons nu veel extra tijd. Het zou ons ook helpen als dit door het systeem aan het UWV wordt doorgegeven. Dit onderwerp hebben wij onlangs in een call bij de service desk gemeld. En kregen de volgende reactie:

RamonBleumer_0-1687239984161.png

Vervolgens hebben wij contact opgenomen met het UWV. En daar de volgende reactie gekregen:

Zojuist na veel omwegen gesproken met een collega die mij duidelijkheid wist te verschaffen.

UWV vraagt wel degelijk uit wat het loondoorbetalingspercentage uit. Of alles software fabrikanten dat ook hebben ingebouwd in hun software is voor ons uiteraard niet inzichtelijk. Wanneer er in dat veld geen data staat dan wordt er inderdaad standaard 70% vergoed.

Het is dus vooral zaak om te zorgen dat dit invulveld voor het juiste percentage wel opgenomen wordt, anders dien je met individuele wijzigingsverzoeken (schriftelijk) te corrigeren en dat moet je niet willen.

De stelling van Visma klopt dus niet, omdat UWV dit wel degelijk uitvraagt.

 

door Hans Borsboom (Bijgewerkt ‎13-03-2024 18:18 door Hans Borsboom VISMA )

Beste @DieuwkeWieringa en @Ramon Bleumer 

Ik heb samen met collega's dit vraagstuk nader onderzocht.

Het blijkt dat er reeds een veld bestaat die je kunt gebruiken om te duiden dat er (volgens CAO) sprake is van "100% loondoorbetaling bij ziekte".  Wanneer dit gegeven bij het ziektegeval op Ja staat (aangevinkt), dan wordt in het electronische bericht naar het UWV de waarde 100 doorgegeven als percentage loon dat volgens CAO doorbetaald wordt bij ziekte.

 

Configuratie instructies

Configureer voor de gewenste verzuimdefinitie het veld "100% loondoorbetaling tijdens AO", zodat deze op het scherm voor de Ziekmelding verschijnt of onderhuids verborgen aanwezig is.

Configureer het zo dat dit gegeven dan standaard gevuld wordt met Ja.

Zie voor nadere uitleg de onderstaande instructies.

 

Stappen

  1. Open het scherm Verzuim > Onderhoud > Definities en klik op de betreffende Verzuimdefinitie, in dit voorbeeld Ziek(Vangnet).
  2. Klik op de TAB: Velden en scroll helemaal naar beneden naar het gegeven "100% loondoorbetaling tijdens AO".
  3. Wijzig voor dat gegeven (voor de acties Ziekmelden en Mijn Ziekmelding) de keuze naar "VERBERGEN" of "WEERGEVEN".
    Om het scherm van de ziekmelding overzichtelijk te houden, adviseren we om de optie op Verbergen te zetten.
  4. Stel de standaardwaarde in op Ja.
    Dit zorgt ervoor dat de indicator bij een nieuwe ziekmelding automatisch wordt aangevinkt. Daardoor zal de waarde 100% loonbetaling toegevoegd worden aan het electronische bericht naar het UWV.

HansBorsboom_0-1710349718783.png

 

Succes, ik ga ervan uit dat op deze manier voortaan geen handmatige communicatieactie met het UWV nodig is.
@Rene van Jole fyi

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Bestaat al
 
Monique van Berkel
CHAMPION *
door Monique van Berkel

Per 1-1-2024 zijn wij overgegaan op Visma.net en dit was bij ons niet zo ingericht. Vreemd, dat het niet standaard aangezet wordt. Heb het gelijk aangepast!