Mijn Communities
Help
J Hoogeslag
CONTRIBUTOR ***

Vrij veld voor externen dat op dezelfde wijze als de naam en voorletters wordt getoond

door J Hoogeslag
Status: Bestaat al

Om bij bv persoonsgegevens direct inzichtelijk te hebben of iemand extern is, misbruiken wij de partnernaam. Bij de partnernaam zetten wij bv DET voor gedetacheerden en UZK voor uitzendkrachten. Zodra wij een afdeling openen of iemand opzoeken en wij zien DET voor de naam staan, weten wij dat het om een gedetacheerde gaat.

Graag willen wij hier een vrij veld voor gebruiken, welke op dezelfde wijze zichtbaar is als de naam en voorletters.

5 Opmerkingen
door Fred-Graansma-visma
Met de bestaande functionaliteit is het al mogelijk bij "Persoonsgegevens > Onderhoud > Vrije velden" een vrij veld te definiëren onder "Persoonlijk" en vervolgens "Persoonlijke gegevens".
Bijvoorbeeld voor "Vrij veld Alfan.1". De korte naam zou dan "Soort kracht" kunnen zijn. Je zou vervolgens "Lijst maken" aan kunnen vinken en bij "Onderhoud keuzelijst" de waardes "Intern", "Gedetacheerd" en "Uitzendkracht" aanmaken. Na activeren van (in dit voorbeeld) "Soort kracht" binnen de Metadata, zou als je klikt op het plusje of pennetje in de sectie Persoonlijke gegevens, op tabblad "Overige" het toegevoegde veld moeten verschijnen. De naam en voorletters van de werknemer zijn inderdaad zichtbaar op het tabblad "Naam". Maar mogelijk is de wens een andere?
 
 
door Rene van Jole
Status changed to: Status: Bestaat al

Een andere mogelijkheid is : 

 

Veld naamcode is beschikbaar in de sectie Persoonlijke gegevens. Het kan zijn dat dit eerst via metadata aangezet moet worden. Dit is een vrij tekst veld. Het voordeel van de naamcode is dat het kan worden opgenomen in de naamweergave van de werknemer. Dit kan je instellen via Persoonsgevens > Onderhoud > Instellingen > Schrijfwijze volledige naam werknemer en/of Schrijfwijze verkorte naam werknemer: Hiermee is de naamcode beschikbaar in de werknemer selectie boom, zoekvenster en plekken waarde volledige naam wordt getoond.

 

Is dit iets wat jullie hierbij kan helpen?

J Hoogeslag
CONTRIBUTOR ***
door J Hoogeslag

Dank voor jullie reacties @Fred-Graansma-visma en @Rene van Jole.

 

De werkwijze van Fred is voor ons geen oplossing omdat we het zichtbaar willen hebben in de naamweergave.
De oplossing van Rene lijkt mij een goede. Ik ga dit verder uitzetten in de organisatie.

Dit idee kan afgesloten worden.

 

Gr. Jacqueline Hoogeslag

door Rene van Jole

Dank voor je reactie Jacqueline en succes 

door Fred-Graansma-visma

Fijn dat je hier mee bent geholpen Jacqueline!