Mijn Communities
Help
HMogezomp1
CONTRIBUTOR ***

Exporteren van gewerkte dagen Filter opties verruimen

door HMogezomp1 (Bijgewerkt ‎18-10-2023 09:27 door Maarten VB VISMA )
Status: Gerealiseerd

Bij de Declaraties is het mogelijk om bij het exporteren zelf een periode aan te geven of om een keuze te maken uit een aantal standaard periodes (laatste 2 weken, jaar etc). Bij de Gewerkte dagen kun je slechts 1 maand selecteren. De verschillende keuzes zoals deze bij Declaraties zijn ook aanbieden bij het exporteren bij Gewerkte dagen.

 

Daarnaast worden er bij de export van de gewerkte dagen regels met concepten toegevoegd. Deze zijn in veel gevallen leeg.  Ook hierbij graag een keuze optie om op basis van de status (afgerond/concept etc) te kunnen filteren

6 Opmerkingen
door Bastiaan Friederichs
Status changed to: Status: Ingepland

Hoi @HMogezomp1,


Tijdens het analyseren van een probleem samen met een van onze BPO-collega's hebben we ook gemerkt dat het exporteren per maand wat onhandig is.

Dit gaan we aanpassen zoals in je suggestie (huidige maand, afgelopen 2 maanden, etc.) voor wat betreft de export via periode (in feite dus de maand waarop het betrekking heeft)

BastiaanFriederichs_0-1653490995808.png

 

De export via verwerkingsperiode payroll laten we zoals het is. Deze is namelijk bedoeld om de output van een salarisverwerking makkelijk te kunnen controleren met de input.

 

We gaan nog geen extra filters toevoegen, je kunt eenvoudig in MS Excel of Google Sheets een (auto-)filter activeren om de concepten niet te tonen;

BastiaanFriederichs_1-1653491428542.png

 

Lieke Sterk Huis
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Lieke Sterk Huis

@Bastiaan Friederichs, is er ook een keuzemogelijkheid om dit in te zien voor 6 maanden en 1 jaar hoe de verdeling is voor de gewerkte dagen (thuis/werk)? 

door Bastiaan Friederichs
Status changed to: Status: Gerealiseerd

Na aanleiding van het idee van @HMogezomp1 hebben we zojuist een wijziging uitgeleverd.

In plaats van een specifieke periode te selecteren is de selectie nu dynamischer (laatste maand, laatste 2 maanden en laatste 6 maanden)

BastiaanFriederichs_0-1654154033849.png

Daarnaast hebben we mogelijkheid toegevoegd om een andere periode te kunnen selecteren, dit kan ook een reeks van periodes zijn (zie hier onder).

We hebben - om performance problemen te voorkomen - de te selecteren period begrensd op 6 maanden.
Wil je gegevens exporteren over bijvoorbeeld 9 maanden, zul je dus 2 keer een export moeten doen.

BastiaanFriederichs_1-1654154244720.png

De export via Verwerkingsperiode payroll hebben we niet aangepast, deze was immers bedoeld om een enkelvoudige salarisverwerking makkelijk te kunnen controleren.

 

 

door Bastiaan Friederichs

@Lieke Sterk Huis je kunt nu eenvoudig de gegevens van 6 maanden (of langer) exporteren.

Je zult daarna zelf even aan de slag moeten met een rapportage-tool naar keuze om de gegevens inzichtelijk te maken.
(ik ben zelf een fan van Microsoft Power BI, maar met Excel / Google Sheets en draaitabellen heb je dit zo geregeld)

HMogezomp1
CONTRIBUTOR ***
door HMogezomp1

@Bastiaan Friederichs Wat fijn dat dit zo snel is opgepakt. Als je het hebt over rapportage-tool dan lijkt het me toch dat dit wordt opgenomen in de nieuwe tool Youforce Reporting. Weet je of hierover wordt gesproken?

door Bastiaan Friederichs

@HMogezomp1 uiteindelijk hebben we als doel om allerlei Youforce-bronnen te ontsluiten in Youforce Reporting. Daar is al wel over gesproken maar we hebben nog geen planning wanneer we de gegevens van declaraties gaan aanleveren.