Mijn Communities
Help
Schiff01
CHAMPION **

Push melding in app bij nieuw actief signaal

door Schiff01 (Bijgewerkt ‎30-01-2024 10:32 door Maarten VB VISMA )
Status: Niet ingepland

Zodra de actieve signalen beschikbaar zijn in de app vinden wij het wenselijk dat hier ook push meldingen voor gegenereerd worden.

 

Of gebruikers vaak in de app kijken is sterk afhankelijk van hun functie, afdeling en indien van toepassing ook teamomvang. 

Wij willen actieve signalen voornamelijk inzetten voor meldingen naar leidinggevenden.

Leidinggevenden met een kleine teamomvang komen niet vaak in Youforce en zullen ook weinig actieve signalen krijgen.

Leidinggevenden met een grote teamomvang zullen vaker in Youforce komen (zij hebben meer ziekmeldingen en meer declaraties om goed te keuren). Zij zullen door hun grote teamomvang ook relatief vaak actieve signalen krijgen.

 

Gebruikers die weinig in de app kijken en weinig signalen krijgen zullen push meldingen naar verwachting op prijs stellen.

Gebruikers die vaak in de app kijken (bijv. vanwege grote teamomvang) en veel signalen krijgen, zullen pushmeldingen naar verwachting overbodig/niet wenselijk vinden.

 

Om bovenstaande reden heeft het onze voorkeur dat bij nieuwe actieve signalen er een push melding gegenereerd wordt. Gebruikers kunnen vervolgens zelf in de app aangeven of ze überhaupt push meldingen wil ontvangen. 

1 Opmerking
door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Niet ingepland

Goedemorgen @Schiff01,

 

Op dit moment is de verwachting dat in april/mei inderdaad in de inbox van de Youforce App ook notificaties vanuit 'actieve signalering HR Core Beaufort' zichtbaar worden. In eerste instantie worden deze niet ingericht als 'push'.

 

De reden hiervoor is dat je nu als gebruiker voor de Youforce App kan bepalen 'push-meldingen aan /of/  uit'. Je kunt niet per soort notificatie instellen of je deze wel/niet wil hebben. We vrezen dat als een gebruiker te veel 'push-meldingen' ontvangt hij/zij alle push-meldingen voor de App uitzet. 

 

Voor 'actieve signalering HR Core Beaufort' is een extra aandachtspunt dat de meeste notificaties worden gecreerd op basis van een datum-veld en een batch opdracht. Bij veel organisaties zal er dus na midernacht (tussen 00:00 en 01:00) de meeste notificaties worden aangemaakt. 

 

Op dit moment zien we dat Android (b.v. Samsung) veel verbeteringen aan het doorvoeren is om een gebruiker meer regie te geven over notificaties. iOS (Apple) loopt hier nog iets op achter. Heb je een Android, kijk bijvoorbeeld eens via 'meldingsinstellingen' naar b.v. de app van Bol.com en dan 'meldingscategorieën' (dus niet in de bol.com app, maar via meldingscategorieën ).

 

We gaan eerst analyseren hoe we de gebruiker dus meer controle kunnen geven over het aan/uitzetten van 'push-meldingen' per categorie, voordat we 'actieve signalering HR Core Beaufort' aan zullen zetten als 'push'. Om die reden krijgt het idee voor nu de status 'niet ingepland'.