Mijn Communities
Help
Joycemess
VISMA

P15013 PY-aansturing via Selfservice mogelijk maken

door Joycemess
Status: Alternatief aanwezig

Bij voorkeur wordt deze rubriek opgenomen in de uitdienstprocessen van Selfservice. Deze uitdienstprocessen komen in principe binnen in beaufort met als mutatiedatum de systeemdatum. Terwijl je de rubriek P15013 met een afwijkende ingangsdatum Beaufort in wilt laten gaan afhankelijk van het organisatiebeleid wanneer de toegang tot Youforce wordt afgesloten.

 

Voor de afwijkende ingangsdatum bestaat de PY-methode, maar die is niet toepasbaar voor deze rubriek, omdat de rubriek dan moet starten met "P0"

 

Wellicht als dit opgelost kan worden voor deze rubriek dat deze methode ook toegepast kan worden op de standaard PI-rubrieken en de eigen rubrieken, met veel minder handwerk voor de klant tot gevolg. 

5 Opmerkingen
door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: In onderzoek

Hartelijk dank voor dit idee.
Wij monitoren hoeveel kudo's dit idee krijgt. Het kan enige tijd duren voordat andere communityleden dit idee te voorzien van kudo's. Daarna bekijken we op basis van het aantal stemmen en de strategie van het product of dit idee in aanmerking komt voor verder onderzoek.

door Frank JHM Poell

Dit idee is in de analyse fase. We zijn voornemens de stam rubriek  P15013 over te hevelen naar een P0xxxx rubriek waarna het mogelijk gaat zijn PY/PZ rubrieken toe te passen

Timo van Son - AAG
CONTRIBUTOR ***
door Timo van Son - AAG (Bijgewerkt ‎10-05-2023 13:37 door Timo van Son - AAG )

@Frank JHM Poell 

Houden jullie met de analyse rekening met het feit dat P00830 een dienstverbandgegeven is, en dat alle klanten die met meerdere dienstverbanden werken deze functionaliteit dus sowieso niet kunnen gaan gebruiken?

 

@Joycemess Welke situaties komen jullie tegen waarbij het muteren van P15013 mogelijk is op basis van een uitdienstdatum? Wij werken vooral voor de sector Zorg en daarbij is het muteren van P15013 op basis van een uitdienstdatum een utopie, vandaar dat ik benieuwd ben. 

 

 

 

NB wordt overigens niet blij van het vooruitzicht dat wij alle Self Service inrichtingen wéér aan moeten gaan passen. 

Joycemess
VISMA
door Joycemess (Bijgewerkt ‎11-05-2023 08:18 door Joycemess VISMA )

@Timovanson de aanpassing van de rubriek zal sowieso op een moment moeten gebeuren en dan is het efficienter om dit via Selfservice aan te sturen dan op een later moment in Beaufort. Bij die laatste manier heb je ook last van de dubbele dienstverbanden die niet tegelijk uit dienst zijn gegaan. Voor een organisatie met veel dubbele dienstverbanden en waarbij het dan ook nog vaak voorkomt dat deze niet voor alle dienstverbanden uit dienst gaan, kan de afweging worden gemaakt om bij te houden in een rubriek hoeveel dienstverbanden een medewerker actief heeft en deze te betrekken bij de aansturing. Ideaal is dat niet, dubbele dienstverbanden zijn administratief gezien niet fijn.

 

Ik snap overigens helemaal wat je zegt over het weer moeten aanpassen. 

 

 

door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: Alternatief aanwezig

De gewenste situatie is te bereiken door selectierubriek P05023 (Selectie dienstverband usermanagement) op de waarde  'G' te zetten. En deze rubriek kan via de PY functionaliteit aangestuurd worden. Hierdoor is het niet nodig dat P15013 op een N komt te staan.