Mijn Communities
Help

Verlofregelingen opschonen

door Bas Menken - Gemeente Leiden
Status: In onderzoek

Graag zouden wij een mogelijkheid hebben om oude verlofregelingen op te schonen.

Elk jaar schonen wij netjes het verlofrecht op van 6 jaar geleden. Met deze opschoning wordt echter niet de verlofregeling bij de werknemer verwijderd. We zitten nu dus met tientallen oude verlofregelingen die niet meer worden gebruikt en geen historie hebben maar we niet kunnen verwijderen. 

Dit vervuilt onze verlofregeling lijst nogal.

 

Zie hieronder een voorbeeld van een werknemer

Knipsel.JPG

2 Opmerkingen
door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: In onderzoek

@Bas Menken - Gemeente Leiden Hartelijk dank voor dit idee.

Zou het een oplossing zijn als we het scherm 'Verlofregeling werknemer' aanpassen waarbij uitsluitend een bepaalde periode tonen (bijvoorbeeld de laatste 3 verlofregelingen) en de overige achter een checkbox zetten (welke zichtbaar worden als de checkbox wordt gebruikt)? Een vergelijkbare functionaliteit is beschikbaar in het inzetscherm met het checkbox 'inclusief historie'.

We zijn niet voornemens een automatische verwijderactie te implementeren op basis van bijvoorbeeld het opschonen/verjaren van verlof.

door Bas Menken - Gemeente Leiden

@Frank JHM Poell Nee dat maakt voor ons niet uit, als we eenmaal een verlofregeling hebben toegekend aan een nieuwe medewerker kijken we er niet meer naar. Wat ons wel zou helpen als we verlofregelingen op inactief kunnen zetten zodat ze niet meer zichtbaar zijn/ gekozen kunnen worden als er een verlofregeling toegekend moet worden.