avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

CONTRIBUTOR **

Endring av klientnavn (firmanavn)

Status: Implementert

Hei!

 

Det er ikke uvanlig av firma endrer firmanavn. 

Men det virker som man i Visma Global er "stuck" med opprinnelig innlagt klientnavn. 

Det betyr at ved valg av klient -- og i programmets tittellinje øverst -- henger igjen med gamle firmanavn. 

Dette burde det være mulig å endre i 2018.

 

Dessuten burde det være mulig (opsjon i innstillinger) å fjerne teksten "Visma Global" foran klientnavn i tittellinjene. Har i vårt system f.eks. firmanavnene Bygg i Nord AS, Bygg i Nord Prosjekt AS, Bygg i Nord Utbygging AS osv..., og da er det ikke så enkelt å skille disse på oppgavelinjen i Windows om man har oppe 8-10 klienter samtidig. På skjermer med høy oppløsning er ikke dette nødvendigvis et problem, men på skjermer med lav oppløsning er det problematisk. 

16 Kommentarer
CONTRIBUTOR **

Helt enig, burde jo vært mulig med en form for alias-navn..

VISMA
Status changed to: Status: Stem - vi vurderer

Takk for ide:) 

Enig i at dette er ganske tungvindt. Det finnes en måte idag å endre dette, våre partnere har tilgang til oppskrift for endring av klientnavn. 

 

Klientnavnet blir benyttet i databasen, det er derfor det er en ganske omfattende jobb å gjøre noe med dette, men denne ideen er blitt diskutert med utviklingsavdelingen og vi vil se om vi kan gjøre noe for å forenkle dette. 

 

 

VISMA
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!
 
CONTRIBUTOR ***

Ikke vær for optimistiske. Har forsøkt å endre ting før hos Visma. Ikke enkelt. Utviklingsvad mest opptatt av og endre farger og skygger. Ikke finne praktiske løsninger for oss brukere *:-(

 Det finnes en "super-rask" metode - endre direkte i  klientfilen. Da endres visningen i pålogging og opp til venstre.  Det ser bra ut. Men databasen forblir ved det gamle navnet og denne metoden er ikke egnet dersom man har/ønsker/trenger integrasjoner.  Ganske ofte brukt tidligere da da slikt ikke var så utbredt. Metoden har i praksis gått ut på dato og blir ikke anbefalt.  Det som gjelder nå er å opprette ny klient og kopiere fra gammel SQL-database til ny.  Det er en større jobb, men overkommelig å få utført for de fleste som kjenner på behovet.  Integrasjoner må selvfølgelig endres i samsvar.

CHAMPION ***

Mange partnere har programmer som gjør denne jobben ganske kjapt og effektivt.

Hvis det brukes VUD kan firmanavn endres der. Men burde vært lettere for de som ikke har VUD ja.

CONTRIBUTOR ***

Et beslektet problem er at dersom man ønsker at Doc Center automatisk skal sende ut forespørsel om EHF-faktura ("Auto leverndør aktivering") , så hentes også der firmanavnet vårt til eposten som sendes ut, fra klientnavnet i Global. Gitt at firmaet heter noe annet nå, enn når klientnavnet ble opprettet, får ikke vi benyttet denne funkjonen i det hele tatt.

CONTRIBUTOR ***

Har gitt opp  å ta opp problemer med Visma. Det eneste produktavdelingen er opptatt av er grå og grønne linjer eller små og store bokstaver.

Problemer som kundene er opptatt av er ikke av interesse. Slik har det vært i 20-25 år. Det å kunde endre navn selv om det er database navn burde vært mulig og er noe som er et ønske fra mange. Har fremmet flere forslag gjennom årene, også etter møter med Visma men resultatet er like skuffende vr gang

VISMA

Hei,

Vi ser på muligheten til å få endret visningsnavn:)

 

Mvh

CONTRIBUTOR ***

La oss håpe at Visma for en gang skyld overrasker oss kundene med å løse dette ønsket som mange av oss har. Da skal jeg for første gang skryte av Visma

VISMA
Status changed to: Status: Akseptert

Hei,

Til versjon 14 vil det være mulig å endre visningsnavnet i Visma Global. Dette gjøres fra Firmaopplysninger. 

CONTRIBUTOR **

Takk, det ser vi frem til! 🙂  Regner med det også gjelder Visma Dokumentsenter? 

VISMA

Hei,

I Visma Document Center versjon 14.01 vil man endre hva som vises. I denne versjonen vil de vise navnet fra Global/ Firmaopplysninger og ikke databasenavnet. 

 

Mvh

Status changed to: Status: Implementert
 

For kunder som bruker RAC vil vel ikke dette fungere ettersom endringene gjøres i global.ssc-filen? Eller?