Mine områder
Hjelp

"I bestilling" vise nederst i ordreregistreringsskjermbildet

av Kjetil Vikse Moen (Oppdatert ‎25-11-2021 10:22 av Runar_Gulbrandsen VISMA )
Status: Akseptert - Ikke Planlagt

Registrerer et ønske på vegne av en kunde. De ønsker å se hvor mye som er i bestilling når de puncher salgsordrelinjer. Per nå kan en se følgende "beholdning", "tilgjengelig", "Tilgjengelig for levering". Her hadde det vært fint om en kunne se hva som er i bestilling også. Dette er relevant for de som puncher ordre når de skal ta stilling til om de må bestille inn varer for å få levert.

 

Ved å inkludere "i bestilling" for tilgjengelig vil en kunne se hvor mye som er i bestilling ved å trekke fra det som er tilgjengelig for levering, men det forutsetter at en har satt det opp slik i systemet og det hadde vært kjekkere om en kunne få opp ett eget felt for dette som viser uavhengig av dette oppsettet og som kommer klart frem for alle.

 

 
 
11 Kommentarer
AndreasS1
CHAMPION **
av AndreasS1

Salgsordre: 

 

Dette er jo en mulig løsning på å få indikasjon på hva som er på vei inn, men de ansatte synes ikke dette var helt OK. Så vi velger å fortsette å ha denne saken åpen som et ønske om forbedring. Bestilling i Visma net.png

av Runar_Gulbrandsen
Status changed to: Status: Akseptert - Ikke Planlagt
 
Jang1
CONTRIBUTOR *
av Jang1

Dette er jo helt vannvittig at ikke ligger som en standard. Hvordan skal du da ta stilling til å om skal bestille på varelinjen?? Her bør det stå¨hva som er i ordre og hva som er bestilt. 

av Kjetil Vikse Moen

Ref. https://community.visma.com/t5/Ideer-i-Visma-net-ERP/Varelagerstatuslinje-pa-innkjopsordre/idc-p/526... som gjelder feltene på innkjøsordre.  Der nevner dere at det blir trangt om plassen på salgsordre. Som svar på spørsmål der skrev vi at å presentere det på to linjer ville vært en god løsning. Lagerstatuser på en linje og dekningsinfo på en egen linje. En kan jo også se på tilsvarende skjermbilder i Visma Global og hvordan de har løst det der. 

 

Ønsker også at en får med seg ett felt for neste leveringsdato fra innkjøp. Slik at en som selger kan se når en får varer inn på lager neste gang om det er tomt og det er noe i bestilling når mang registrerer ordren.

stian Nysæther
CONTRIBUTOR *
av stian Nysæther

Veldig enig med dere.

 

Helt utrolig at dette feltet ikke er tilgjengelig allerede.

 

En viktig oversikt for våre selgere er viktig.

Bør prioriteres for oss brukere.

KennethSirevåg
PARTNER
av KennethSirevåg

Har dere noen oppdatering på om dette feltet kommer snart? Ser at denne har fått status "Akseptert - ikke planlagt" fortsatt.

Vi har også kunde som savner veldig et slikt felt, både ved opprettelse av innkjøpsordre og salgsordre.

av Kjetil Vikse Moen

Hvor mye som er i bestilling skal være implementert i innkjøpsskjermbildet, men savner det veldig  salgsordre bildet ja.  

Markus Wang
VISMA
av Markus Wang

Vi jobber med flere forbedringer av salgsordrebildet som vil bli lansert i 2023. Dette er et av flere ønsker som vi arbeider med i den forbindelse. 

av Edvard Berntzen

På det nye salgsordreskjermbildet kan man iallefall hente denne informasjonen litt enklere. Klikker man på Vis i kolonnen Detaljer om antall får man opp Lagerallokeringsdetaljer med bla. info om antall på innkjøp. Jeg ser det hadde vært praktisk å ha denne informasjonen enda lettere tilgjengelig da. 

 

EdvardBerntzen_0-1716547986496.png

 

Mvh.

Edvard Berntzen

Business process advisor, Visma.net ERP

 

AndreasS1
CHAMPION **
av AndreasS1

Denne funksjonen er et minimumskrav når man jobber med salgsordrer, lager og ulike leverandører.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"