avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Arthur Kvalheim i ACOS
CHAMPION ***

Brukere som ikke har prosjekttilgang, kan bli satt til prosjektleder - bør endres

av Arthur Kvalheim i ACOS
Status: Prioriteres ikke

I dag kan en bruker som kun har prosjektmedlem-tilganger, bli satt på som prosjektleder i prosjekter. Dette bør ikke systemet tillate.

 

Muligheten for om en bruker kan settes på som prosjektleder i et prosjekt, bør knyttes til brukerens adgang på prosjekter (bildet under). Dersom brukeren ikke har tilstrekkelig prosjektledertilgang bør det ikke være mulig å sette brukeren til prosjektleder i noen prosjekter. Dette er mulig per nå, og vi klarer ikke å lage en god nok kontrollrapport for å fange opp avvik på dette, i rapportgeneratoren.

 

Fra innstillinger på adgangsgruppe:

image.png

 

Forslag til mellomløsning:

En god mellomløsning, inntil systembegrensningen over er på plass, kan være å gjøre tilgjengelig noen verdier i rapportgeneratoren, slik at man kan ha en kontrollrapport for å fange opp avvik.

For eksempel i rapporten: Økonomi-->Ansatte-->Brukere - Verdi: Åpne prosjekter (der brukeren er prosjektleder). Tilsvarende verdi som finnes i rapporten Kunder-->Kunder - verdi: Åpne prosjekter. Da kan man filtrere på brukere i adgangsgrupper uten prosjektledertilgang, og se at kolonnen Åpne prosjekter alltid er tom.

Alternativt kunne man brukt rapporten: Prosjekter-->Prosjekter, og hatt mulighet til å velge adgangsgruppe i filteret prosjektleder. Da kunne man filtrert prosjektledere som er i adgangsgruppe med bare prosjektmedlem-tilgang (dette vil ikke fange opp de som har individuelle tilganger som avviker fra adgangsgruppen). Denne listen bør alltid være tom, men vil da vise prosjekter der brukere med feil tilgang er satt som prosjektleder.


Uansett - beste løsning at systemet ikke tillater at brukere uten prosjektledertilganger settes som prosjektleder i noen prosjekter.

1 Kommentar
av Christian Alne
Status changed to: Status: Prioriteres ikke

Hei og takk for innspill!

I backlog per i dag så er det ikke planlagt noen endringer på adgangsgruppe. Hvis det blir noen endringer så tar vi med dette i betraktning.

 

mvh

Christian