Minun alueeni
Apu

Käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Pankkiverkkoyhteys pitää aktivoida ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta.
Näytä koko artikkeli
22-07-2020 12:49 (Päivitetty 15-02-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 3765 Näytöt
Verkkolasku on saapunut, mutta ei näy verkkolaskut.fi palvelussa Verkkolaskut saapuvat oletuksena automaattisesti palveluun jos laskujen vastaanotto on päällä, mutta ongelmatilanteissa pystyt tekemään noudon manuaalisestikin. Eli jos huomaat että jokin ostolasku puuttuu verkkolaskut.fi tililtäsi, niin voit kokeilla seuraavaa toimenpidettä:   1. Siirry kohtaan Asetukset - Maventa asetukset 2. Klikkaa Verkkolaskut noudettu kenttää ja valitse päivämäärä, johon asti tehdään manuaalinen noutopyyntö. Eli esimerkiksi jos sinulla on lasku, joka on saapunut esimerkiksi 14.6.2020 ja se ei näy verkkolaskut.fi tililläsi, niin aseta Verkkolaskut noudettu päivämääräksi 13.6.2020 niin ohjelma suorittaa seuraavan manuaalisen haun tähän päivään asti. Päivämäärän voi asettaa reilustikin taaksepäin, esimerkiksi 1.3.2020, jolloin ohjelma tarkistaa operaattorilta kaikki tämän jälkeen saapuneet laskut. 3. Siirry seuraavaksi kohtaan Ostolaskut ja klikkaa painiketta Tarkista saapuneet ostolaskut 4. Ne laskut joita ei ole noudettu vielä, niin ne noudetaan nyt verkkolaskut.fi tilillesi  
Näytä koko artikkeli
22-06-2020 14:58 (Päivitetty 28-12-2021)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2120 Näytöt
Verkkolaskujen vastaanoton saat aktivoitua kohdasta Asetukset -> Maventa-asetukset -> Verkkolaskujen vastaanotto. Huomaathan, että vastaanoton aktivointi vaatii pääkäyttäjäoikeudet.     Verkkolaskuosoite ja Verkkolaskuvälittäjä ovat täytettynä automaattisesti, sillä palveluun rekisteröitymisen yhteydessä sinulle on perustettu Maventa-tili automaattisesti.   Kun laskujen vastaanotto on kytketty päälle, ohjelma noutaa laskut automaattisesti. Takautuvasti laskuja on mahdollista noutaa manuaalisesti.    Jos haluat sähköposti-ilmoituksen saapuvista verkkolaskuista, aseta sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään.   Saat myös ladattua valmiin pdf-tiedotteen verkkolaskujen vastaanotosta toimittajiasia varten.   Laskujen vastaanoton sulkeminen   Kun verkkolaskujen vastaanotto on ollut päällä ja sen sulkee, tulee tallennuksen jälkeen inforuutu:     Verkkolaskujen vastaanoton sulkeminen verkkolaskut.fi:stä ei siis sulje vastaanottoa Maventalta, vaan se tulee tehdä erikseen. Ilmoituksessa olevasta linkistä pääset suoraan Maventaan sulkemaan vastaanoton halutessasi myös sieltä. Tämä mahdollistaa laskujen vastaanottamisen Maventan kautta esimerkiksi johonkin toiseen ohjelmaan.   Kun laskujen vastaanotto suljetaan myös Maventalta, päivittyy tieto automaattisesti seuraavan yön aikana Tieken ylläpitämään osoitteistoon.   
Näytä koko artikkeli
20-09-2021 12:42 (Päivitetty 28-11-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1588 Näytöt
Kun olet siirtynyt verkkolaskutukseen ja haluat myös vastaanottaa laskut verkkolaskuina, tulisi sinun ilmoittaa toimittajillesi verkkolaskuosoitteesi. Näet sen täältä: Asetukset-> Maventa-asetukset -> Verkkolaskujen vastaanotto.     Verkkolaskujen välittävänä operaattorina toimii Maventa.    Voit ladata valmiin tiedotteen verkkolaskuosoitteestasi kohdasta Ostolaskut -> Verkkolaskutiedote. 
Näytä koko artikkeli
23-09-2021 12:56 (Päivitetty 20-06-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 900 Näytöt
Verkkolaskut.fi uudistus webinaari pidettiin perjantaina 26.6.2020. Webinaarissa käsitelliin mm. taustoja uudistuksen tekemiselle, katsottiin hieman tulevaan ja tietysti käytiin läpi ohjelman keskeimmät ominaisuudet. Alla on nauhoite webinaarista:  
Näytä koko artikkeli
26-06-2020 13:27
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 756 Näytöt
Kohdassa Asetukset -> Laskutuksen asetukset saat asetettua kirjanpitäjän sähköpostiosoitteen.    Saat valittua kirjanpitäjän kielen (suomi, ruotsi, englanti) sekä missä tilanteissa haluat kopion hänelle lähtevän. Myyntilaskuista ilmoituksen voi asettaa lähtemään joko laskun tulostuksen tai lähetyksen yhteydessä, tai suorituksen kirjaamisen yhteydessä. Ostolaskuista ilmoituksen voi asettaa lähtemään joko hyväksymisen tai maksun yhteydessä, tai maksun yhteydessä.      Kirjanpitäjä saa sähköpostiviestin, josta voi  valita lataako laskun pdf- vai xml- tiedostona.  
Näytä koko artikkeli
06-07-2022 10:16 (Päivitetty 22-11-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 523 Näytöt
Mikä on skannauspalvelu? Skannauspalvelu on Maventan tarjoama lisäpalvelu, jonka avulla myös postitse ja sähköpostitse saapuvat ostolaskut saadaan muutettua sähköisiksi. Palvelun avulla saat yhdistettyä paperi-, sähköposti- ja verkkolaskujen vastaanoton ja pääset kokonaan eroon paperista, mikä tehostaa ajankäyttöäsi. Yrityksellesi tarvitsee vain avata skannitili ja pyytää niitä toimittajia, joilla ei ole vielä verkkolaskutusta käytössään, lähettämään laskut skannausosoitteeseen.   Palvelu toimii siten, että saapuvat laskut skannataan ja niistä tulkitaan seuraavat perustiedot verkkolaskulle: laskun tyyppi, laskun numero, päiväys, eräpäivä, verollinen summa, ALV-summa, viitenumero, viitteenne, sarjanro, lähettäjän Y-tunnus, lähettäjän nimi, IBAN-tilinumero ja valuutta.   Palvelua käytettäessä laskun tiedot ja kuva toimitetaan yrityksenne verkkolasku-tilille, jonne myös kaikki muut verkkolaskut saapuvat. Skannauspalveluun lähetetyt laskut saapuvat Maventaan viimeistään seuraavana arkipäivänä. Miten avaan skannauspalvelun? Saat avattua skannitilin kohdassa Asetukset -> Maventa-asetukset -> Verkkolaskujen vastaanotto: Skannauspalvelu.    Lisää skannitilin palautusosoite-kenttiin yrityksesi osoitetiedot palautettavan materiaalin lähettämistä varten ja paina lopuksi Tallenna. Skannauspalveluun voi lähettää laskuja sähköpostitse sekä postitse. Skannauspalvelu käsittelee vain laskuja, eli maksumuistutukset ym. välitetään palautusosoitteeseen. Skannitilisi on nyt aktivoitu ja valmiina vastaanottamaan materiaalia seuraavana arkipäivänä.   Kun tiedot on tallennettu, näet skannitilisi osoitetiedot, jotka voit toimittaa sellaisille toimittajillesi, jotka eivät vielä käytä verkkolaskutusta.
Näytä koko artikkeli
24-11-2022 08:23
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 484 Näytöt
Verkkolaskutiedote-toiminnolla voit ladata koneellesi PDF-tiedoston omista verkkolaskutustiedoistasi. Lähettämällä tiedotteen laskuttajillesi, he voivat jatkossa lähettää laskut sinulle verkkolaskuina, jolloin saat laskusi suoraan Verkkolaskut.fi-palvelun Ostolaskujenhallintaan.   Saat ladattua tiedotteen kohdasta Ostolaskut -> Verkkolaskutiedote.    
Näytä koko artikkeli
01-02-2022 07:08
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 481 Näytöt
Saat halutessasi sähköpostiisi ilmoituksen saapuvista ostolaskuistasi.   Mene kohtaan Asetukset -> Maventa-asetukset. Verkkolaskujen vastaanotto-kohdassa voit asettaa sähköpostiosoitteen, johon ilmoitukset lähetetään.      Viestissä ei tietoturvasyistä näytetä pankkitilitietoja tai laskun yksityiskohtia. Mikäli laskusta herää kysyttävää, olettehan suoraan yhteydessä laskun lähettäjään.    
Näytä koko artikkeli
30-09-2022 13:03 (Päivitetty 22-11-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 423 Näytöt
Tunnistelaput