peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Käyttövinkit

Lajitteluperuste:
updated by MarkusJokela VISMA ‎22-06-2020 09:53
Laskunumeron vapaa määrittely Kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset pääset asettamaan päälle asetuksen Käytä ulkoista laskunumerointia, jolloin saat syötettyä vapaasti laskunumeron kun luot uutta laskua.   Viitenumeroinnin määritys Uudessa palvelussamme ei ole enää mahdollista muodostaa viitenumeroa vapaasti. Tämä on siksi että viitenumerointi pitää aina sisällään laskentakaavan, joka lisää tarkistenumeron viitenumeron perään ja tällä määritetään viitenumeron oikeellisuus. Pääset yhä vaikuttamaan viitenumeron muodostukseen ohjelmassa ja saat viitenumeroinnin seuraamaan esimerkiksi laskunumeroa.   Kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset löydät Viitenumero kentän johon voit syöttää kirjaimia tai numeroita. Kirjaimilla sidotaan viitenumero ohjelmasta löytyvään numerointiin, esimerkiksi laskunumeroon tai asiakasnumeroon:   L-kirjain = vastaa aina laskunumeroa A-kirjain = vastaa aina asiakasnumeroa K-kirjain = vastaa aina ulkoista asiakasnumeroa     Esimerkki: Viitenumeron määrityksen ollessa on 6 kpl L-kirjaimia eli LLLLLL. Tämä tarkoittaa sitä että viitenumero muodostetaan 6 laskunumerosta, eli jos laskulle on syötetty laskunumero 123456 niin viitenumero muodostuu 123456 + laskennallinen tarkistenumero. Jos tällä samaisella viitenumero määrityksellä laskunumero onkin vain viisi numeroa eli 12345 niin eteen lisätään yksi etunolla eli viitenumero on 012345 + laskennallinen tarkistenumero.   Jos määritykseen mukaan otetaan myös asiakasnumero mukaan, eli viitenumeron määrityksen ollessa esimerkiksi LLLLAAAA eli neljä kappaletta laskunumeroita ja neljä kappaletta asiakasnumeroita. Ja kuvitellaan että laskunumeroksi syötetään 1234 ja asiakasnumero on esimerkiksi 9999 niin viitenumero muodostuu 12349999 + laskennallinen tarkistenumero.   Asiakasrekisterissä on myös kenttä Ulkoiselle asiakasnumerolle ja ulkoinen asiakasnumero saadaan mukaan viitenumerointiin K-kirjaimella. Eli esimerkiksi viitenumeron ollessa LLLLKKKK ja laskunumero on 1234 ja ulkoiseksi asiakasnumeroksi määritelty 2222 niin viitenumero on 12342222 + laskennallinen tarkistenumero.   Viitenumerossa voidaan käyttää myös kiinteitä numeroita, eli jos kaikki viitenumerot halutaan aloitaa esimerkiksi numerosarjalla 1000 ja siihen perään laskunumero niin viitenumeroksi voidaan tällöin määritellä 1000LLLL. Ja kun laskunumero on esimerkiksi 1234 niin silloin viitenumero muodostuu 10001234 + laskennallinen tarkistenumero.  
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Verkkolasku on saapunut, mutta ei näy verkkolaskut.fi palvelussa Verkkolaskut saapuvat oletuksena automaattisesti palveluun, mutta ongelmatilanteissa pystyt tekemään noudon manuaalisestikin. Eli jos huomaat että jokin ostolasku puuttuu verkkolaskut.fi tililtäsi, niin voit kokeilla seuraavaa toimenpidettä:   1. Siirry kohtaan Asetukset - Maventa asetukset 2. Klikkaa Verkkolaskut noudettu kenttää ja valitse päivämäärä, johon asti tehdään manuaalinen noutopyyntö. Eli esimerkiksi jos sinulla on lasku, joka on saapunut esimerkiksi 14.6.2020 ja se ei näy verkkolaskut.fi tililläsi, niin aseta Verkkolaskut noudettu päivämääräksi 13.6.2020 niin ohjelma suorittaa seuraavan manuaalisen haun tähän päivään asti. 3. Siirry seuraavaksi kohtaan Ostolaskut ja klikkaa painiketta Tarkista saapuneet ostolaskut 4. Ne laskut joita ei ole noudettu vielä, niin ne noudetaan nyt verkkolaskut.fi tilillesi  
Näytä koko artikkeli
updated by Elli-Maaria Jokela VISMA ‎02-07-2020 09:56
Näin luot laskun uudessa palvelussa:     1. Mene Laskut-välilehdelle ja klikkaa “Uusi lasku”. Valitse asiakas tai luo uusi. 2. Valitse asiakas asiakaskortistosta tai kirjoita asiakkaan nimi vapaasti kenttään. Vapaasti kirjoitettu asiakas tulee hyväksyä joko Enterillä tai painamalla "Lisää asiakas"     3. Jos valitsit asiakkaan kortistosta, ilmestyy laskulle myös asiakkaan muut tiedot. Jos taas kirjoitit vapaasti asiakkaan nimen, tulee sinun syöttää laskulle myös muut asiakasta koskevat tiedot. 4. Automaattinen maksuehto on määriteltävissä asiakaskohtaisesti asiakaskortistossa. Eräpäivää voidaan kuitenkin muuttaa myös laskun luonnin yhteydessä niin asiakaskortistossa olevan asiakkaan kohdalla kuin vapaasti kirjoitetun asiakkaan kohdalla. 5. Jos haluat päivätä laskun tulevaisuuteen, voit määrittää laskun lähetettävän vasta laskun päiväyksen mukaisesti. Voit myös lähettää laskun heti, vaikka se olisikin päivätty tulevaisuuteen. 6. Kirjoita saate selventämään laskun sisältöä.     7. Valitse nimike tuotekortistosta tai lisää laskulle tuote kirjoittamalla tuotteen nimi ja hyväksymällä se joko enterillä tai painamalla "Lisää tuote". 8. Voit lisätä alennuksen Ale%-kentässä. Lue tarkempi ohje>>     9. Tuoterivin oikeassa laidassa olevan sinisen painikkeen avulla saat laskulle näkyviin myös tuotekoodin. Painikkeen avulla avautuu myös kenttä, johon voit kirjoittaa litätietoa tuotteesta. Valitettavasti tuotekoodi ja kirjoitettu lisätieto ei näy esikatselussa. Tiedot tulevat kuitenkin näkyviin tulosteelle.   10. Tarkista ja esikatsele laskua ennen lähettämistä. Tekemäsi muutokset tallentuvat reaaliajassa oikealla näkyvälle laskulle. Kätevää!   Tallenna ja lähetä kaikissa muodoissa!  
Näytä koko artikkeli
updated by Emmy Kurjenniemi VISMA ‎07-07-2020 13:39
Mene Asetukset-välilehdelle, ja valitse “Laskutuksen asetukset”. Tämän jälkeen saat lisättyä tiedoston. Huom! Logon  suosituskoko on 90 x 30 mm.    
Näytä koko artikkeli
updated by Tiia-Maria Hietala VISMA ‎18-06-2020 15:46
Asetuksen löydät kohdasta Asetukset -> Maventa-asetukset > Maventa tulostuspalvelu . Aktivoimisen jälkeen menee hetki, kun tiedot varmennetaan manuaalisesti. Huomioithan tämän etenkin työaikojen ulkopuolella.    
Näytä koko artikkeli
updated by Tiia-Maria Hietala VISMA ‎18-06-2020 15:43
Rivikohtaisen alennuksen pystyy antamaan alennus%-sarakkeessa.      
Näytä koko artikkeli
updated by Tiia-Maria Hietala VISMA ‎18-06-2020 15:44
Yrityksen sähköpostiosoite on se osoite, johon huomautukset ja yhteydenotot laskutusasioissa halutaan suunnattavan. Osoite näkyy myös laskulla. Voit vaihtaa osoitteen kirjautumalla verkkolaskut.fi -tilillesi ja menemällä kohtaan Asetukset > Yrityksen perustiedot.    
Näytä koko artikkeli
Tiia-Maria Hietala VISMA
Pankkiverkkoyhteys pitää aktivoida ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Käsittelemme henkilötietoja Maventa-palvelussa henkilötietojen käsittelijänä asiakasyritystemme toimiessa rekisterinpitäjänä. Tietosuoja Maventa-palvelun sopimusehdoissa Maventan sopimukseen on lisätty 1.5.2018 voimaan tulevat tietosuojaliite, jossa määritellään henkilötietojen käsittelyn periaatteet Maventa-palvelun osalta. Tietosuojaliite sekä varsinaiset sopimusehdot löytyvät sivuiltamme https://maventa.com/customer-agreement/. Palvelun tuotantoon käytetyt alihankkijat Visma Solutions Oy käyttää -palvelun tuottamiseen alihankkijoita. Kaikkien alihankkijoiden kanssa on solmittu tietojenkäsittelysopimus, joiden avulla varmistumme alihankkijoidemme tietosuojatasosta ja huolehdimme näin palvelumme käyttäjien tietosuojasta. Alla on ajantasainen lista Maventa-palvelun tuottamiseen käyttämistämme alihankkijoista. Maventan alihankkijalistaus on päivitetty 25.4.2018. Nimi Sijainti / maa Laillinen siirtotapa, jos alihankkija pääsee henkilötietoihin EU:n ulkopuolisesta maasta käsin Rooli Maventa-palvelun tuottamisessa Amazon Web Services Inc. Luxemburg, palvelinkeskus sijaitsee Saksassa Ei tarpeen EU:n sisällä Palvelinkeskus- ja infrastruktuuripalvelut Danske Bank Oyj Suomi Ei tarpeen EU:n sisällä Verkkolaskujen välitys Suomen pankkiverkkoon Go2UBL Hollanti Ei tarpeen EU:n sisällä Skannauspalvelu Hollannissa ja Tanskassa Kollektor A/S Norja Ei tarpeen EU/ETA-alueen sisällä Skannauspalvelu Norjassa Kollektor Oy Suomi Ei tarpeen EU:n sisällä Skannauspalvelu Suomessa Nets A/S Norja Ei tarpeen EU/ETA-alueen sisällä Verkkolaskujen välitys Norjan pankkiverkkoon sekä tulostuspalveluihin Postnord Strålfors Oy Suomi Ei tarpeen EU:n sisällä Tulostuspalvelut SendGrid Inc USA Privacy Shield, DPA-sopimus sisältäen EU:n mallisopimuslausekkeet Sähköpostipalvelut   Ohjeita tietosuojaongelmiin liittyen Mikäli epäilet Maventa- palveluihin tai sen alihankkijaan liittyen jonkinlaista tietosuojaan tai tietoturvaan liittyvää ongelmaa, ole välittömästi yhteydessä Passelin asiakaspalveluun tai Visman Responsible Disclosure-ohjelman mukaisesti sähköpostitse osoitteeseen responsible-disclosure@visma.com. Lisätietoa Visman Responsible Disclosure-ohjelmasta löytyy osoitteesta https://www.visma.com/trust-centre/security/.
Näytä koko artikkeli
updated by Tiia-Maria Hietala VISMA ‎04-08-2020 14:59
Hyvityslaskun saa pois avoimien laskujen listalta kohdistamalla sen alkuperäiseen laskuun.
Näytä koko artikkeli
updated by Tiia-Maria Hietala VISMA ‎18-06-2020 15:35
Ostolaskujen käsittelyssä voit suodattaa ja lajitella laskuja haluamillasi kriteereillä. Voit valita haluatko tarkastella kaikkia laskuja, avoimia laskuja vai pelkkiä maksettuja laskuja. Lisäksi voit lajitella laskut laskun numeron, päivämäärän, toimittajan, summan, eräpäivän, tilan tai viitenumeron mukaan joko nousevasti tai laskevasti.   Kun valitset ostolaskun, jota haluat käsitellä, löydät maksutiedot ja laskuerittelyn.   Tulosta ostolasku pdf-muotoon ja pääset tarkastelemaan sitä. Kun merkitset laskun maksetuksi, se näkyy Maksetut-välilehdellä.    
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Verkkolaskut.fi uudistus webinaari pidettiin perjantaina 26.6.2020. Webinaarissa käsitelliin mm. taustoja uudistuksen tekemiselle, katsottiin hieman tulevaan ja tietysti käytiin läpi ohjelman keskeimmät ominaisuudet. Alla on nauhoite webinaarista:  
Näytä koko artikkeli
Elli-Maaria Jokela VISMA
Aktivoit verkkolaskujen vastaanoton ohjelman kohdasta Asetukset -> Maventa-asetukset
Näytä koko artikkeli
updated by Tiia-Maria Hietala VISMA ‎18-06-2020 14:35
Mene Laskut-sivulle ja valitse Laskuhallinta. Tämän jälkeen valitaan käsiteltävä lasku, ja kirjataan suoritus tai osasuoritus.     Muista nämä:  Valitse suorituksen päivämäärä Suorituksen summa   Laskun tila päivittyy avoimeksi, valmiiksi tai keskeneräiseksi.  
Näytä koko artikkeli
Elli-Maaria Jokela VISMA
Käyttäjien hallinnointi tapahtuu ohjelman kohdassa Asetukset -> Yrityksen käyttäjät
Näytä koko artikkeli
updated by Elli-Maaria Jokela VISMA ‎03-07-2020 15:49
Määrittelet laskulla näkyvät huomautuskulut, viivästyskoron ja muut kulut ohjelman kohdasta Asetukset -> Laskutuksen asetukset
Näytä koko artikkeli
updated by Elli-Maaria Jokela VISMA ‎02-07-2020 14:14
Voit lisätä laskulle näkyväksi myös tuotekoodin sekä kirjoittaa vapaasti tuotekohtaista lisätietoa.
Näytä koko artikkeli
Elli-Maaria Jokela VISMA
Lisäät yrityksellesi pankkitilin ja muokkaat olemassaolevia tilejä ohjelman kohdasta Asetukset -> Pankkitilit.
Näytä koko artikkeli
updated by Tiia-Maria Hietala VISMA ‎18-06-2020 14:56
Laskut-välilehdellä klikkaa “Toistuvaislaskut” ja Uusi toistuvaislasku.    Toistuvaislasku luodaan kuten tavallinenkin lasku.     Muistat vain: Valita laskun alkamis- ja pättymisajankohda Valita laskutusvälin   Tallenna lasku. Tulevat toistuvaislaskut muodostuvat automaattisesti.   
Näytä koko artikkeli
Elli-Maaria Jokela VISMA
Yrityksen perustiedot on välilehti, johon määrittelet oman yrityksesi tiedot. Nämä tiedot tulevat näkyviin laskulle.
Näytä koko artikkeli