Minun alueeni
Apu
MarkusJokela
VISMA

Etsi käyttövinkeistä ohjeita ja vinkkejä Verkkolaskut.fi palvelun käyttöön

tekijä MarkusJokela (Päivitetty ‎18-03-2019 10:58 tekijä MarkusJokela VISMA )

Moikka!

 

Olemme avanneet oman yhteisön verkkolaskut.fi palvelun käyttäjille. Tämän avulla voimme entistä paremmin antaa teille ohjeita palvelusta ja sen käytöstä. Pyrimme julkaisemaan ohjelmasta ohjeita aktiivisesti aina kun huomaamme, että jokin asia tai ongelma toistuu palvelun käytön yhteydessä. Tiedotamme myös ajankohtaisista asioista tällä sivulla.

 

Tämän lisäksi voitte vapaasti osallistua tai avata keskusteluita, kun asia liittyy verkkolaskut.fi palveluun. Näin pystymme myös osallistumaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja asioihin, jotta pystymme kehittämään verkkolaskut.fi palvelusta entistä paremman.

 

Käyttövinkit osiosta löydätte siis ohjelman ohjeita ja vinkkejä. Uutiset osiossa julkaisemme puolestaan tiedotteita muutoksista ja ajankohtaisista asioista.

 

Tervetuloa yhteisöömme ja kiitos kun käytätte Verkkolaskut.fi palvelua laskutuksessanne!

3 VASTAUSTA3
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous
Moi,

ikävä kyllä uusi palvelu on täynnä bugeja.

Käytin tänään ensimmäistä kertaa uudistettua verkkolaskut-palvelua. Vaikka ulkoasu oli ihan hieno, järjestelmä on täynnä bugeja:
 
- yritykselleni oli ilmestynyt aputoiminimi, josta laskuun nostettiin vanhentuneet yhteystiedot ja verkko-osoite
- uuden tuotteen luominen on erittäin epäintuitiivista. olen suunnitellut käyttöliittymiä, mutta en keksinyt tapaa lisätä tuotetta, vaan minun piti soittaa asiakaspalveluun
- asiakkaiden haku ei toimi, kun avaan aiemmin luodun laskun, jota haluan muokata: vain ensimmäinen "sivu" tulee esiin
- huomasin onneksi, että järjestelmä oli poistanut yritykseltäni verkkolaskujen vastaanottomahdollisuuden
 
Tässä muutama bugi. Kokemus oli aika karmea.
MarkusJokela
VISMA

tekijä MarkusJokela

Hei Sami,

 

Kiitos palautteestasi. 

 

Me tulemme tekemään parannuksia tuohon laskun luonti -ikkunaan. Olemme saaneet palautteita tästä ja niihin reagoidaan sen mukaisesti. Olemme julkaisseet lähes päivittäin muutoksia palveluun, jotka ovat pitäneet sisällään pienempiä parannuksia sekä tiettyjä virhekorjauksia joita olemme havainneet. Toivottavasti saamme myös käännettyä vielä käyttökokemuksen paremmaksi, kuin vanhassa oli.

 

Verkkolaskujen vastaanotto toimi aikaisemmin siten että ostolaskut noudettiin kirjautumisen yhteydessä. Tätä toiminnallisuutta muutettiin niin että laskut vastaanotetaan automaattisesti palveluun ja tämän muutoksen myötä vastaanottokanava suljettiin tietyiltä asiakkailta, joilla ei ollut aktiivista toimintaa tiettyjen rajaehtojen mukaisesti. Meillä on palvelussa lukuisia yrityksiä jotka ovat lopettaneet käytön, mutta ovat jättäneet tilin aktiiviseksi joten siksi tämä piti tehdä. Tämä vastaanottokanavan sulkeminen ei kuitenkaan tarkoittanut että koko verkkolaskujen vastaanotto -ominaisuus olisi poistunut, vaan se että vastanotettuja laskuja ei vain noudeta verkkolaskut.fi palveluun automaattisesti, mutta ne löytyvät esim. Maventan palvelusta suoraan ja uudelleen aktivoimisen yhteydessä ne pystytään noutamaan sieltä helposti. Ikävä kyllä siis sinun yrityksesi ilmeisesti oli meidän hakuehtojen sisäpuolella ikään kuin raja-arvojen lähettyvillä ja sinultakin poistui vastaanottokanava päältä. Hyvä asia että itse huomasit tämän jotta sait laskut palveluumme noudettua.

 

Todenäköisesti aputoiminimi -ominaisuus oli joskus ollut aktiivisena vanhassa, koska aputoiminimi aktivoitui uudessa palvelussa ja aiheutti harmia laskutulosteisiin liittyen kun laskuttuloste poimi sieltä tietoja.

 

Ehkä mietit, että miksi lähdimme tekemään muutoksia vanhaan ja toimivaan palveluun, niin avaan vielä tässä samalla tätä historiaa. Eli vanhassa palvelussa oli vanhentunutta tekniikkaa, joka teki hankalaksi ohjelman kehitystyön. Nyt keväällä kun uusi verkkolaskulaki tuli voimaan ja verkkolaskuaineistoihin piti tehdä muutoksia niin tämä vauhditti tämän muutostyön tekemistä, koska vanhassa näitä asioita ei olisi pystynyt tekemään. Nyt uusi palvelu pitää taustallaan nykyaikaisempaa tekniikkaa takana ja se myös antaa meille mahdollisuuksia viedä ohjelmaa eteenpäin. Toki tämä muutos oli niin iso että takapakkia on tullut varmasti monenkin mielestä, mutta tämä on myös meille ja asiakkaillemme lähtölaukaus parempaan. Tulevaisuudessa pystymme viemään ohjelmaa eteenpäin ja kehittämään siitä entistä paremman. Toivottavasti sinulta löytyy kärsivällisyyttä vielä ja annat uudistuneelle palvelulle mahdollisuuden.

 

Markus / verkkolaskut.fi

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kiitos vastauksesta, Markus.

 

Olen varma että saatte homman pelittämään entistä paremmin. Aamulla vain kiukutti, kun koko ajan bugitti ja oli kiire.

 

Olen tykännyt verkkolaskut.fi-palvelusta kovasti ja käyttänyt sitä jo tosi monta vuotta.

 

Sami

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!