Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Ikävä kyllä en enää lainkaan luota verkkolaskut.fi-palveluun

tekijä Anonymous

Olen käyttänyt verkkolaskut.fi-palvelua vuosia, mutta tämä uudistus on tuhonnut luottamukseni palveluun ja harkitsen vakavasti uutta palveluntarjoajaa.

 

Kun kaikkein kriittisimmässä asiassa eli asiakkaille lähetettävissä laskuissa on toistuvasti vakavia virheitä, verenpaine nousee.

 

Lähetin tänään tuhansien eurojen laskun uudelle asiakkaalle, mutta lopputuloksena oli muutaman sadan summa loppusummassa, koska ilmeisesti atk-systeemi sekoili taas. Tästä aiheutui kovasti vaivaa, säätöä ja haittaa.

Aiemmin kopioin laskuja toiselle asiakkaalle ja vaikka kaikki näytti hyvältä editoinnissa/laskun luonnissa, asiakas otti yhteyttä ihmetellen, että miksi laskujeni loppusumma on nolla euroa.

Palvelu toki näyttää hienolta ja nykyaikaiselta, mutta on julkaistu niin bugisena, että haluaisin tietää koodausfirman nimen, jotta voin välttää heitä kuin ruttoa omissa projekteissani.

Olisiko mahdollista palata jopa vanhaan toimivaan järjestelmään, kunnes vakavat virheet on pois palvelusta?

9 VASTAUSTA9
JessicaJolanda
CONTRIBUTOR **

tekijä JessicaJolanda

Samaa mieltä. Entinen versio oli täysin karvalakkimalli laskutusohjelmasta ja siitäkin puuttui muutamia toimintoja, mutta hyvin sen kanssa kuitenkin olen pärjännyt viimeiset 13 vuotta.
Tästä uudesta versiosta hävis ihan niitä perusjuttuja, eikä laskut edelleenkään täytä edes pakollisia laskuvaatimuksia! Täysin toimimattoman ohjelman hinta kyllä säilyi.

Todella monesta virheestä olen spostia laittanut ja kyllä - ne asetukset on ihan oikein, mutta siltikään ei esim maksuehto ja huomautuskulu näy laskuissa.
Naurettavinta on se, että vastaus tälläiseen lähettämääni viestiin on "kiitos kehitysehdotuksista" ?!?

Mitä ehdotuksia ne on, jos ilmoitan, ettei ihan perustoiminnot toimi?

Hei!

 

Valitettavasti maksuehto ei tällä hetkellä näy laskutulosteella. Laskupohjaa tullaan parantamaan vielä, ja tämä on yksi ominaisuuksista. Huomautuskulut eivät myöskään näy, mutta viivästyskorko laskutulosteella on sen mukaan, miten se on asetuksissa merkitty.

 

Kaikki lain vaatimat tiedot laskulla on, mutta on totta, että moni asia on vielä tulossa. Teemme kuitenkin parhaamme, ja otamme asiakaspalautteen huomioon ohjelmaa kehittäessämme.

 

Mikäli jokin asia joka pitäisi laskulla näkyä, ei näy, olethan yhteydessä joko helpdesk@passeli.com tai 09 3154 2036, niin voimme katsoa tilannetta tarkemmin.

JessicaJolanda
CONTRIBUTOR **

Heps!

 

Uusia päivityksiä ei näytä tulevan?

 

Maksuehto ja huomautuskulut ei edelleenkään tulostu laskulle? Millä perusteella voi huomautuskuluja veloittaa, joillei niitä ole alkuperäisessä laskussa etukäteen ilmoitettu?

Maksumuistuksia ei vieläkään pysty suoraan ohjelmasta lähettämään?

Viivakoodi hävis laskuista kesäkuun päivityksen yhteydessä?

 

Nämä ei edelleenkään mitää kehitysehdotuksia vaan kysymys, että koska nuo perustoiminnat tulee takaisin, jotka ohjelmassa ennen päivitystä oli?

 

 

Hei!

 

Ohjelmaa päivitetään ja kehitetään jatkuvasti. Maksuehto ja huomautuskulut eivät vielä ole laskulla näkyvissä mutta molemmat ovat ohjelmistokehityksemme listalla, ei siis huolta. Ohjelma kuitenkin laskee laskun eräpäivän asiakaskortille merkityn maksuehdon mukaan, mutta toki tätä saa muutettua laskun kirjausikkunassa.

 

Huomautuskulua ei tarvitse lain mukaan olla alkuperäisellä laskulla erikseen määriteltynä. Siksi sitä ei ole vielä tuotu laskulle. Voit lukea asiasta lisää Visman tietopankista, josta muuten löytyy paljon mutakin hyvää luettavaa. Viivästyskoron sekä huomautuskulun saa asetettua erikseen sekä yritys- että henkilöasiakkaille kohdasta Asetukset -> Laskutuksen asetukset -> Huomautuskulu. Viivästyskorko tulostuu laskulle näkyviin. https://www.visma.fi/perinta/maksumuistutus/tietopankki/

 

Valitettavasti maksumuistutuksen lähettäminen suoraan ohjelmasta ei vielä onnistu. Tämä on kuitenkin tulossa. Myös viivakoodia ja tilisiirtolomaketta on toivottu, ja nämä on viety kehityksen tietoon. Valitettavasti aikataulua näille en pysty lupaamaan.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Vismalla olisi kyllä tässä vakavan itsetutkistelun paikka. Millaisella organisaatiolla on päätetty tällaisesta uudistuksesta alunperin ja kuinka ihmeessä se on voitu näin keskeneräisenä päästää tuotantokäyttöön? Jos ohjelma on näin kesken ja huonolaatuinen, niinkuin nykyinen verkkolaskut.fi on, olisi se ehdottomasti pitänyt julkistaa rinnakkaisena uutena (BETA-)tuotteena. Aiemman toimivan tuotteen korvaaminen BETA:lla, on asiakkaiden ylenkatsomista (ja suoranaista kurittamista).

Onko teillä tässä perimmäinen tarkoitus työntää verkkolaskut.fi asiakkaat käyttämään jotain muuta tuotetta, mitä?

JessicaJolanda
CONTRIBUTOR **

tekijä JessicaJolanda

Näköjään tänne keskusteluihin on moni muukin uskaltautunut näistä kaikista virheistä mainitsemaan, kun katsoo uusien viestien aiheita, peukku sille 👍

Tänään tuli taas ihan uusi virhe vastaan ja nyt alkaa ihan oikeasti tuo kuppi keikahtaan nurin!

Rakennusalan käänteinen alv - asiakas valitsee laskulle "veroton" ja kirjoittaa pakolliset muut merkinnät lisätietoihin, AVL 8c§. Esikatseluruutu näyttää laskun ihan oikein, mutta mites käykään verkkolaskuna lähetetyn laskun kanssa. Urakoitsija pyytää hyvityslaskun ja uuden korvaavan, MIKSI?

No, koska lopullisen lähetetyn laskun alv-erottelussa näkyykin netto ihan oikein, alv% rivillä 24% ???, alv-kohdassa 0,00€ mutta kas kummaa, bruttosummaan on lisätty alv 24%. Verottomassa laskussa näkyy joka paikassa alv 24% ja erotteluun alv on lisätty.....laskun loppusumma on kuitenkin veroton oikea summa.

Verkkolaskuna lähtevä lasku - miten  te oikeasti kuvittelette, että joku firma hyväksyy ja maksaa laskun, jossa näkyy 24% ja vielä tuo euromääräinen bruttosumma, vaikka laskun yhteensä summa oliskin oikein?

Näiden Visman alkeellisten virheiden selvittelyihin palaa muuten ihan uskomaton määrä työtunteja! Varsinkin, kun olen itse ollut niin idiootti, että olen kirjanpitäjänä suositellut omille asiakkailleni (entistä hyväks havaittua) ohjelmaa. Ja kelle nämä asiakkaat laittaa viestiä, kun Vismalta ei ongelmat selviä.....no sille hölmölle kipille, ketä meni kyseistä palvelua suosittelemaan!

Noooo, jos tämäkin ongelma ratkeais sillä, että Visma laskuttaa ylimääräisiä maksuja asiakkailtaan? Itse en vastaanota verkkolaskuja tämän palvelun kautta, ku tasan yhden laskun kuukaudessa...luojan kiitos.

Tuo yksi vastaanotettu lasku on Visma Passelin oma lasku, jonka hinta PITÄISI olla 1kpl= 0,55€. Laskulla vaan on vastaanotettuja verkkolaskuja 3kpl 🙄Ilmeisesti järjestelmässä ollut joku vika, laskun lähettäminen epäonnistunut ja pitäähän sekin sössiminen asiakkaalta laskuttaa ?! MUTTA jos jokaiselta asiakkaalta laskutetaan kolminkertainen määrä noita vastaanotettuja laskuja, ni itse maksan tuohon yhteiseen pottiin oikein mielelläni tuon 1,10€ ylimääräistä/kk.....jospa noilla kaikilla haamulaskutetuilla rahoilla pystyis Visma palkkaamaan yhden ammattitaitoisen koodarin hommiin!

 

.....harmi, kun työt esti tänään tuohon webinaariin osallistumisen 😥Olis ollu tosi mielenkiintoista kuunnella mitä kerrassaan loistavia muutoksia ohjelmaan tuli päivityksen myötä, hitto kun itse ei niitä ole huomannut....ja miten mahtavia juttuja oikein on vielä tulossa 😂 Eli ihan pelkkää p.....kan jauhantaa kaiketi koko touhu??

MarkusJokela
VISMA

Hei,

 

Kiitos viestistä.

 

Liittyen tuohon mainitsemaasi virheeseen joka ilmaantuu kun valitaan kirjaustavaksi "Veroton", niin olemme tuon virheen noteeranneet ja parhaillaan siihen tehdään korjausta. Pyrimme siihen että korjaus julkaistaan viimeistään ensi viikon aikana, mutta yritämme saada sen jo tänään julkaistua. Eli kuvastikin tuon virheellisen toimintatavan jo tuossa viestissäsi kattavasti, eli "Veroton" kirjaus lukitsee 24% verokannan laskuriveille ja vaikka sitä ei käytetäkkään laskujen summien laskennassa eli veroton lasku on yhä kyseeessä, niin ymmärretysti se aiheuttaa laskun vastaanottajalla hämmennystä ja on ihan oikeutettua pyytää uutta versiota laskusta. Me tulemme tämän korjaamaan niin pian kuin mahdollista eli uskallan luvata korjauksen tulevan pian eli joko vielä tänään tai viimeistään ensi viikon alussa. Tämän jälkeen "Veroton" kirjaustapa tallentaa ainostaan tuon 0% verokannan ja sitä myöden laskun kirjaus selkeentyy ja laskun tulosteella ei näytetä sinne kuulumattomia lukuja.

 

Nyt kun sinun tarvitsee muodostaa tuon laskun uudelleen asiakkaalle, ja jos sinulta löytyy vielä tässä vaiheessa luottoa ohjelmaamme, niin voit luoda asiakkaallesi laskun käyttäen Netto/Brutto kirjausta ja valitset laskuriville verokannaksi Alv 0%, jotta lasku kirjaantuu verottomaksi ja riviosalla sekä alv-erittelyssä näytetään Alv 0% mukaiset tiedot ainoastaan. Toki olet voinut jo näin tehdäkkin, mutta halusin vain mainita tämän vaihtoehdon vielä jotta saat lähetetty laskun uudelleen asiakkaallesi pikaisestikin.

 

Pahoittelen omasta ja Verkkolaskut.fi tiimin puolesta että tämä on aiheuttanut sinulle vaivaa ja tuottanut lisätyötä. Me teemme täällä jatkuvasti muutoksia palveluun eli joskus pienempiä ja joskus isompia. Meillä on siis vankka tahtotila tehdä ohjelmasta luotettava hyvä kumppani, jolla voitte hoitaa laskutusta myös tulevaisuudessa. Tuossa aiemmin olit maininnut että uusia päivityksiä ei näytä tulevan, niin käyn tuossa webinaarissa näitä päivitysasioita läpi ja teemme siis keskimäärin 1-2 päivitystä per viikko eli kyllä niitä muutoksia sinne tulee. Tuossa eilisessä webinaarissa kävimme läpi mitä tässä matkan varrella on tapahtunut. Pääset katsomaan tallenteen webinaariin tästä, jos sinulta löytyy aikaa. Siellä avaan hieman tätä matkaa mitä olemme nyt kulkeneet juhannuksen jälkeen uuden version myötä. Käyn läpi pääpiirteittäin millaisia muutoksia on tehty ja mitä on työn alla tällä hetkellä.

 

Tuossa aiemmassa viestissä olit myös kysellyt maksumuistutusten perään ja tämä sama kysymys on ymmärretysti tullut myös muilta käyttäjiltä. Se on tällä hetkellä työn alla ja siitä myös mainitsen tuolla webinaarissa että mitä olemme tekemässä. Toivottavasti pian olemme siinä vaiheessa että pystymme sen julkaisemaan myös teidän käyttöönne.

 

En voi muuta kuin pahoitella tässä kohtaa ja luvata että asiat tulee käsitelyksi ja muutoksia olemme tehneet ja teemme myös tulevaisuudessa. Tuossa kesällä puhuin asiakkaillemme että uuden version myötä verkkolaskut.fi palvelun uusi tuleminen on vasta matkan alkuvaiheilla, niin yhä olemme joltain osin matkan alkutaipaleella koska tässä rakennetaan myös palvelua pitkään tulevaisuuteen. Eli nyt kun tekniikka on uudistettu, niin se antaa meille työkaluja tulevaan ja pystymme näihin asioihin vaikuttamaan.

 

Jos sinulla on epäselvyyksiä meiltä lähetettyjen laskujen kanssa, niin laita viestiä laskutus@passeli.com niin pystymme asiat tarkistamaan. Emme missään nimessä halua veloittaa sellaisista tapahtumista jotka eivät ole valideja.

 

Ystävällisin terveisin,

Markus / Verkkolaskut.fi

 

MarkusJokela
VISMA

Hei @JessicaJolanda ,

 

Korjaus tuohon mainitsemaasi ongelmaan saatiin julkaistua tänään. Eli nyt tuo Veroton -kirjaustapa toimii loogisemmin.

 

Mukavaa viikonloppua!

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei Sami!

 

Olen pahoillani sinulle aiheutuneesta harmista. Ongelmaa selvitetään ja se on työn alla.

 

Valitettavasti vanhaa ohjelmaa ei ole mahdollista palauttaa. Uudistetun palvelun taustalla on uudempaa tekniikkaa, joka mahdollistaa myös ohjelman kehityksen paremmin tulevaisuudessa. Teemme parhaamme, jotta uudistunut palvelu olisi entistäkin parempi. Kiitos kärsivällisyydestäsi!

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!