Minun alueeni
Apu
MikaR
CONTRIBUTOR **

Päivämäärien ja lukujen muotoilu laskussa

tekijä MikaR

Kokeilen palvelua ja teen ensimmäistä laskua. Näyttää siltä, että päivämäärät ja luvut muotoillaan laskussa jostain syystä selaimeni käyttämän kielen mukaan.

 

Toisin sanoen, käytän Chromea englanniksi, ja laskussa näkyy päivämäärä muodossa "9/14/2022" ja euromäärät muodossa "1,234.00".

 

Vaihtamalla Chromen kieliasetuksista suomen ensisijaiseksi kieleksi laskuun tulee "14.9.2022" ja "1 234,00" kuten pitääkin.

 

Tämä tuntuu bugilta – lokalisoinnin pitäisi seurata laskun kieltä eikä oman selaimeni asetuksia. Voiko asetuksista jotenkin pakottaa suomalaisen lokalisoinnin? Jos ei, saattaa kohdallani olla show-stopper, jos kieli pitää muistaa vaihtaa aina ennen laskun tekoa.

6 VASTAUSTA6

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

 

Kiitos viestistäsi. Palvelussa näkyvä päivämäärämuoto tosiaan määräytyy selaimen kielen mukaan. Laskun kieli ja näin ollen myös päivämäärän muoto sen sijaan määritellään asiakaskortilla ja/tai laskun kirjausikkunassa. Jos asiakas on siis luotu Laskut -> Asiakkaat-kohdassa, riittää kun kieli on asetettu täällä asiakasta luodessa. Laskun kirjausikkunassa kielen saa vaihdettua, jos yksittäisen tulosteen kieli halutaan vaihtaa.

Välitän palautteesi asiasta eteenpäin. 🙂

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo (Päivitetty ‎22-11-2022 17:57 tekijä OoOo )

@Tiia-Maria HietalaTuohon ohjeeseesi liittyen; pikaisella testauksella minulla ei vaihdu laskun päivämäärän tai valuutan (lukujen) muotoilu asiakkaan eikä laskun kielen mukaan. Kaikilla asiakkaillani on kielenä Suomi ja laskujen kieli on Suomi, mutta silti laskun päiväys ja eräpäivä ovat dd/mm/yyyy formaatissa ja euromäärät 1,234.00 formaatissa. Erona alkuperäiseen postaukseen, että minulla edes selaimen kielen vaihto (oletuksena English US) ei näytä vaikuttavan asiaan.

 

Tarkennuksena yllä olevaan: Päivämäärävalinnat laskun tiedoissa (kalenterit ja pvm-kenttä) on kyllä oikein muotoiltu, mutta laskulla näkyy väärä muotoilu.

 

@MikaR:n alkuperäiseen huomioon; tämä on kyllä taas yksi todella erikoinen UX-ratkaisu Verkkolaskut.fi:ssä. Kuten mainittu, pvm, valuuttaa yms. -muotoilujen pitäisi aina seurata palvelun asetuksissa valittua kieltä, ei selaimen kieltä. Toivottavasti saatte tämän korjattua pikaisesti.

MikaR
CONTRIBUTOR **

tekijä MikaR

@OoOo Meniköhän minulla niin, että selain piti vielä käynnistää uudelleen siinä välissä. Ja hämärä muistikuva, että näkyikö muutos tällöinkin vain lopullisessa laskussa, ei esikatselussa.

 

@Tiia-Maria Hietala Tähän liittyen komppaus muissakin ketjuissa esitettyyn pyyntöön, että esikatselun pitäisi ilman muuta vastata lopullista laskua yksi yhteen. Toivottavasti tämä on jo työn alla.

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo

Joo, näköjään lopulliset laskut on onneksi ok ja pelkästään esikatselu ja lähetetyn laskun katselu palvelussa näyttää formaatit selaimen asetuksen perusteella. Varsin mielenkiintoinen ratkaisu kyllä... 😂

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei,

 

Laskun esikatselunäkymässä tosiaan päivämäärämuoto näkyy selaimen kieliasetuksen mukaan. Laskutulosteella, eli asiakkaan vastaanottamalla laskun kuvalla ja tulostetulla pdf:llä päivämäärämuoto on asiakaskortilla / laskun kirjauksessa asetetun kielen mukaisesti.  🙂 

MikaR
CONTRIBUTOR **

tekijä MikaR

Hei, testasin tämän. Näyttäisi siltä, että minullakin tulee nyt päivämäärä lopulliseen laskuun oikeassa muodossa selaimen kielestä riippumatta. Hienoa, että tämä saatiin korjattua, kiitos.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!