Mijn Communities
Help

Webinar: Werkkostenregeling in de praktijk

door lauraholm (Bijgewerkt ‎11-04-2023 21:36 door lauraholm VISMA )

 

Webinar: Werkkostenregeling in de praktijk

Datum: 9 februari 2023

Tijd: 13.30-15.30 uurOp 9 februari a.s. organiseert Visma|Raet het eerste Knowledge House webinar ‘’De werkkostenregeling in de praktijk.’’

 

Sinds 2011 is de werkkostenregeling van kracht. Een regeling waarin alle kosten en de belaste- en onbelaste vergoedingen ondergebracht werden.

 

Tijdens en na corona is het werken in Nederland echter behoorlijk veranderd. Werknemers werken meer thuis en gaan minder naar hun vaste werkplek.

Dat heeft gevolgen voor de kosten die men moet maken en maar ook voor de kosten die men niet meer heeft.

 

In dit webinar neemt Fred Asbroek, kennismanager bij Visma|Raet je in twee uur mee door de werkkostenregeling zoals deze was vanaf 2011 en hoe de regeling werkt na corona. Zo zijn er nog steeds werkgevers die gedurende het jaar alle kosten boeken op een algemene code, maar mag dat eigenlijk wel?

 

Tevens spreekt hij een aantal experts over wat de rol van de communicatiedriehoek is en hoe de afdelingen HR, salarisadministratie en financiële administratie samen kunnen werken om dit proces optimaal te laten verlopen. 

 

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor HR- en Payroll professionals en professionals van de Finance afdeling die betrokken zijn bij de werkkostenregeling binnen hun organisatie.

 

Programma

Tijdens dit webinar behandelen we de volgende onderwerpen:

 

  • De wet- en regelgeving rondom de Werkkostenregeling, de inwerkingtreding op 1 januari 2011, het doel van de regeling en de werking in de praktijk.
  • De communicatiedriehoek tussen HR, salarisadministratie en de financiële administratie en de samenwerking die tussen deze afdelingen vereist is om het proces goed te laten verlopen.
  • Hoe ziet de HR afdeling de communicatiedriehoek in het kader van de werkkostenregeling en hoe gaan zij hiermee om (denk bijvoorbeeld aan overleg met de ondernemingsraad) met Myrthe Smalbraak - HR Director Visma|Raet
  • Hoe kan de werkkostenregeling ingericht worden in Visma.net Financials, hoe verloopt de samenwerking met andere afdelingen en welke vragen komen er vanuit de markt? Met Han Wurtz - Business Consultant bij Visma Software B.V.
  • Tenslotte komt de salarisadministratie aan bod. Hoe zien zij de samenwerking? De inrichting in het salarissysteem komt aan bod tot en met de berekening van de eindheffing als men de vrije ruimte overschrijdt en *0% eindheffing moet betalen. Met Ab Stoffer - Payroll Consultant Beaufort Gemal Visma|Raet & Kees-Jan de Gier - Payroll Consultant Visma.net bij Visma|RaetDoel van het webinar

  • Na afloop van dit webinar ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de werkkostenregeling en hoe je de regeling moet toepassen in de HR, salaris- en financiële administratie.
  • Weet je waarom samenwerking een vereiste is om tot een goede inrichting te komen en een juiste verwerking in de administraties en aangifte richting belastingdienst.
  • Kun je in je eigen organisatie kijken hoe de verwerking daar loopt, of er zaken of inrichtingen zijn die een aanpassing behoeven waardoor je vanaf dat moment  in staat bent om gedurende het hele jaar, gezamenlijk, de vrije ruimte te bewaken om te voorkomen dat jouw organisatie achteraf 80% eindheffing moet betalen. Daarnaast kun je kijken of je hierbij ondersteuning wil vanuit Visma | Raet.
  • Door de werkkostenregeling tijdig en correct uit te voeren kan jouw organisatie geld besparen en voorkomen jullie problemen bij een controle van de belastingdienst.

 

PE Punten

Voor het volgen van dit webinar kun je PE punten krijgen als je bij het Nirpa geregistreerd staat.

 

Aanmelden

Als je je wil aanmelden voor dit webinar, dan kan dat hier:

https://academy.raet.com

 

—--------------------------------------------------------------------------------------------------------------