Mijn Communities
Help

De stem van de klant - december 2022

door lauraholm (Bijgewerkt ‎11-04-2023 21:31 door lauraholm VISMA )

Het jaar loopt ten einde, wat een mooi moment is om te reflecteren op de afgelopen periode. Natuurlijk hebben we traditiegetrouw ons uiterste best gedaan om tijdig alle wettelijke wijzigingen voor 2023 in onze payroll applicatie beschikbaar te maken, maar we hebben gelukkig ook mogelijkheden gezien om op basis van jouw feedback nieuwe functionaliteit en/of verbeteringen aan te brengen. 

 

De feedback verzamelen we onder andere uit surveys, natuurlijk het wensenportaal, de pNPS, CES, en de gebruikersoverleggen. Als je meer wilt weten over hoe we feedback vragen en wat we met je feedback doen, kijk dan vooral even naar het artikel: Waarom jouw feedback zo belangrijk is

 

Wat hebben we in het afgelopen kwartaal gedaan?

Verbeteringen aangebracht in de release notes

Op basis van jouw input, worden cao specifieke onderdelen in een apart hoofdstuk genoemd. Zo kun je makkelijk zien of nieuwe functionaliteit op jouw organisatie van toepassing is. Ook hebben we in de release notes de specifieke actie benoemd die benodigd is om van nieuwe functionaliteit of een wijziging gebruik te maken. 

 

Nieuw veld Vervanging op de salarisstrook

In de Salarisstrook configuratie is het nieuwe veld Vervanging toegevoegd aan de sectie Contracten Dit veld geeft aan of het getoonde contract een vervanging is of niet. 

De gebruiker kan het nieuwe veld in de Salarisstrook configuratie toevoegen via drag en drop. We adviseren u rekening te houden met de beperkte ruimte op de loonstrook en goed te controleren of de loonstrook leesbaar blijft.

 

Kilometervergoeding met aantal èn totaal bedrag

Het is inmiddels mogelijk om kilometervergoeding met aantal èn totaal bedrag te verwerken. Dit was met name een wens met externe aanleverende pakketten die naast de aantallen kilometers ook het totaal bedrag aan reiskostenvergoeding berekenen en doorgeven, waardoor kilometerprijs op individueel niveau kan afwijken.

 

Bruto werktijdfactor

Voor de sector Onderwijs bestond de wens om een zogeheten Bruto werktijdfactor te tonen in rapporten. Dit is een inkomensfactor waarop bijv. onbetaald verlof geen invloed heeft.

 

Premie Awf - 30% herzieningsregel geautomatiseerd

Als onderdeel van Covid19 maatregelen hoefde de 30% herzieningsregel niet toegepast te worden. Voor 2022 gold dat echter niet meer. Daarom was er behoefte aan een automatisch toepassing van de 30% herzieningsregel. 

 

Betalingsoverzicht afdrachten beschikbaar

Voor onze klanten in de sector Onderwijs is voor elke afdrachtbetaling een betalingsoverzicht beschikbaar. Dit overzicht geeft op leesbare wijze de inhoud van het betaalbestand weer. 

 

Ook voor 2023 hopen we je feedback te mogen ontvangen, zodat we verder kunnen bouwen aan Visma.net Payroll die jou het beste helpt en aansluit bij jouw wensen en behoeften.