Mijn Communities
Help

Blokkeren uitbetalen vakantiegeld

door Anonymous

We zien dat klanten kiezen voor het blokkeren van het vakantiegeld. Dit kunt je bij de medewerker doen in de arbeidsvoorwaarde Vakantietoeslag.

Ga hiervoor naar Medewerker > Contract > Arbeidsvoorwaarden > Vakantietoeslag en kies bij Blokkeren (Vak.toesl.) voor Ja.

Let er hierbij op dat bij het veld Controleren op wettelijk minimum Vak.toeslag is gekozen voor Niet controleren of voor Alleen controleren.

Als je het uitbetalen van vakantietoeslag voor een medewerker hebt geblokkeerd en bij Controleren op wettelijk minimum Vak.toeslag is Controleren en aanvullen ingevuld, dan gaat het blokkeren fout. Payroll Business negeert dan de blokkade en betaalt het minimum vakantiegeld uit.

Heb je bij medewerkers het uitbetalen van vakantiegeld geblokkeerd, dan adviseren wij om bij het afsluiten van de verwerkingen voor deze medewerkers de waarde bij Controleren op wettelijk minimum Vak.toeslag te controleren en zo nodig aan te passen. Via de Ad Hoc rapportage kun je bijvoorbeeld de waarden van de betreffende velden opvragen.

Wij gaan ervoor zorgen dat het uitbetalen van vakantiegeld altijd wordt geblokkeerd als bij Blokkeren is gekozen voor Ja, ongeacht de waarde die is ingevuld bij Controleren op wettelijk minimum Vak.toeslag. Meer informatie hierover lees je in de komende Release notes.