Mijn Communities
Help

Status CO2 heffing werkgevers in HRCore & Payroll Business

door Levin Lenaerts (Bijgewerkt ‎01-02-2023 15:57 door Levin Lenaerts VISMA )

Update 1 februari 2023 - Via dit bericht gaan we regelmatig updates publiceren over de CO2 heffing werkgevers in HRCore (HRYou) & Payroll Business (YouPay). 

 

CO2 heffing werkgevers lijkt voorlopig uitgesteld

 

De ingangsdatum van de CO2 registratie is op dit moment gekoppeld aan de startdatum van de Omgevingswet. De invoering van deze wet is uitgesteld naar 1-1-2024. 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/01/26/rijk-medeoverheden-en-bedrijfsleven-snel-zeke...

Het is dus waarschijnlijk dat ook de ingangsdatum van de verplichte CO2 registratie wordt opgeschoven naar 1-1-2024, zodra hier meer duidelijkheid over is zullen wij jullie hierover informeren

De Overheid zal binnenkort over de verdere impact van het uitstellen van de Omgevingswet  communiceren en ook een definitief standpunt innemen over de start van verplichte CO2 registratie.

 

De definitieve informatie hebben we nog niet ontvangen, we blijven hierover in gesprek met de overheid en zullen jullie hierover de komende maanden op de hoogte houden.

 

In de tussentijd blijven we werken aan mogelijke oplossingen in onze applicaties en processen. 

Ook daarin zullen we jullie de komende maanden meenemen en bij betrekken.

 

 

Woensdag 25-01-2023

CO2 heffing voor werkgevers 

 

De afgelopen maanden heeft u veel informatie gelezen over de CO2 heffing voor werkgevers met meer dan 100 medewerkers, die m.i.v. 1 juli 2023 wordt ingevoerd.

Op onze site Wet en regelgeving Visma YouServe hebben we al eerder een publicatie gedaan.

 

De afgelopen weken hebben we aanvullende (concept) informatie vanuit de overheid ontvangen. We verwachten begin februari de definitieve informatie te krijgen. Vanaf dat moment weten wij precies wat er van jullie als werkgever en van ons als leverancier verwacht wordt.

 

Via deze community gaan wij jullie de komende maanden op de hoogte houden van alles over deze CO2 heffing voor werkgevers en hoe we jullie hierbij gaan ondersteunen.

Community