Mijn Communities
Help

Onderhoud 28 december: uitbreiding bulkimport en niet langer mogelijk om TWK uit dienst te melden

door Amparo (Bijgewerkt ‎27-12-2022 13:56 door Amparo VISMA )

Op woensdag 28 december zal HR Core Education niet beschikbaar zijn van 19:00 tot 00:00 vanwege de uitrol van onderstaande programmatuur.

 

Bulkimport - Collectief uit dienst melden van medewerkers

Naar aanleiding van het uitfaseren van HR Core Education en het daarbij stapsgewijs migreren van klanten van administratiekantoren naar het nieuwe platform, wordt de bulkimport functionaliteit uitgebreid met het nieuwe template U001.

 

Met dit nieuwe template kunt u collectief medewerkers uit dienst melden die bijvoorbeeld gemigreerd zijn en zodoende afgesloten kunnen worden in HR Core Education.

 

In het verleden is al template BLAK beschikbaar gesteld om blokkeren akte aan te vinken voor medewerkers waar dit nog niet gebeurd is. Dit vergemakkelijkt eventueel het uit dienst meldingsproces, doordat consistentie controles tussen aanstellingen en akten vervallen.

 

Dit nieuwe template vindt u (vanaf 29 december) in de online help van HR Core Education of op de community.

Link naar templates community

 

Datum uit dienst 31-12 in januari productie niet langer toegestaan

In navolging van eerdere berichtgeving van Payroll Gemal volgt ook HR Core Education een wijziging door ten behoeve van het niet kunnen vastleggen van een datum uit dienst in het vorige jaar in de januari productie.

 

In de januari productie bestond een uitzondering in Payroll Gemal dat het toestond een datum uit dienst op te geven van 31-12-vorig jaar. Dit is in de aankomende januari productie niet meer het geval. Er volgt in HR Core Education in dat geval een blokkerende foutmelding. 

 

Om deze wijziging toch door te kunnen voeren adviseren we in dit geval de volgende werkwijze:

  • In periode januari sluit u alle aanstellingen af met einddatum 31-12-vorig jaar. Dan wordt in stap 2 van de salaris aanlevering code blokkering op component 1123 (Gemal invoercode 02361) aangemaakt, zodat het salaris geblokkeerd wordt in januari.
  • In periode februari voert u de daadwerkelijke datum uit dienst door in het vorige jaar.

 

Zie voor meer informatie berichtgeving van Payroll Gemal.

Berichtgeving Payroll Gemal