Mijn Communities
Help

Overgang op de Raet Specificatie Manager (RSM) salarisstrook

door Evert van Manen

De Raet Specificatie Manager salarisstrook is vanaf oktober de Payroll Gemal strook. De overgang is in 2024-05 ingezet voor de Proefproducties en nu ook voor de Salaris- en Correctieproducties. De wijzigingen zijn in mei reeds beschreven en worden hieronder puntsgewijs herhaald.

 

  • De RSM is vanaf oktober de Payroll Gemal strook.

  • Daardoor komt de Dynamic Payslip ook beschikbaar voor medewerkers.

  • Printen van de salarisstroken (en jaaropgaven) is eerder dit jaar mogelijk gemaakt en wordt in oktober mogelijk op het dienstverband niveau (wordt beschreven in de release notes van oktober).

  • De samengestelde strook voor het bruto/netto traject blijft met werkgevercode 31108 beschikbaar, het verrekenen van een eventuele vordering bij één van de dienstverbanden eveneens. 

  • De blokken onderaan de samengestelde strook worden niet van alle dienstverbanden getoond. Er wordt onderzoek gedaan om dit mogelijk te maken. Deze aansturing wordt door Gemal gedaan met werkgevercode 31125, die we daarom voor nu gaan uitzetten.

  • De werkgeverstrook komt te vervallen en komt dan in Cool en in Salarisdossier  niet meer beschikbaar.

Op het Forum in de community kun je over deze overgang ook meer informatie en discussie terugvinden.

Bijgaand nog enkele aandachtspunten:

In de sector onderwijs, met name het Primair Onderwijs, waarin het mogelijk gewenst is om de gewerkte dagen te tonen op de salarisstrook, kun je dit zelf toevoegen. Deze aansturing is optioneel en zit niet in de standaard RSM Gemal strook. De Sector Onderwijs zat grotendeels al op de RSM strook, maar toch dit aandachtspunt.

 

Tenslotte graag aandacht voor de algemene blokken onderaan de strook, met de standaard inrichting waarin in het blok linksonder de dienstverbandgegevens worden getoond, in het middenblok de periode resultaten en het blok rechtsonder de cumulatieven. Wanneer je zelf  codes hebt opgenomen in één van deze drie blokken onderaan de strook, dan kan dat de aanleiding zijn waardoor er sneller een 2e pagina wordt aangemaakt wat als vervelend kan worden ervaren zowel in het salarisdossier als, ook bij het printen.

 

De makkelijkste oplossing kan zijn dat je minder invoercodes in het algemene blok vastlegt in de RSM strook. Wij kunnen niet bepalen welke code wel of minder van belang zijn voor jou als klant. Je kunt in de specificatiemanager ook de layout van  strook aanpassen door het bruto/netto blok kleiner te maken zodat er meer ruimte komt voor het algemene blok, echter moet je dan ook het PDF (de achtergrond waarin de kopteksten worden getoond) aanpassen. Deze actie is vrij bewerkelijk en heeft niet de voorkeur denken wij.

 

Om vast te stellen hoe de RSM strook voor jou personeel eruit ziet,, kun je ook een proefproductie doen van het hele Ceanummer. We hebben hier tot nu toe een enkele vraag over ontvangen vanaf het moment dat we de proefproducties in mei 2024 op RSM hebben overgezet, maar bij dezen toch graag aandacht hiervoor.