Mijn Communities
Help

Nieuw in Visma.net 8.17 - Afzonderlijk betalen

door sanderdercksen (Bijgewerkt ‎08-11-2019 13:29 door sanderdercksen VISMA )

Facturen worden standaard afzonderlijk in het betaalproces opgenomen. Handmatig kan hiervan worden afgeweken door de optie 'Afzonderlijk betalen'  voor elke factuur te DEmarkeren. 

 

Met versie 8.17 is in het venster Voorkeuren crediteuren een nieuwe instelling 'Afzonderlijk betalen activeren' beschikbaar. Door deze optie te markeren verschijnt het veld Afzonderlijk betalen in de stamgegevens van de crediteur. Hiermee kunt u nu per crediteur instellen dat inkoopfacturen afzonderlijk óf verdicht betaald moeten worden.

 

Afhankelijk van de gekozen instelling zal in het venster Betalingen verwerken de optie Afzonderlijk betalen wel of niet gemarkeerd zijn. Uiteraard is het nog mogelijk om tijdens het betaalproces hiervan af te wijken en tevens is het mogelijk om deze voorkeur in de inkoopfactuur aan te passen.

 

Voorkeuren crediteuren:

sanderdercksen_0-1572857224227.png

 

Stamgegevens crediteur:

sanderdercksen_0-1572859061343.png

 

Betalingen verwerken:

sanderdercksen_1-1572859230791.png

 

Inkoopfactuur:

sanderdercksen_0-1572869861266.png

4 Opmerkingen
Sjoerd Klijn
PARTNER
door Sjoerd Klijn

@sanderdercksen  schreef:

Facturen worden standaard afzonderlijk in het betaalproces opgenomen. Handmatig kan hiervan worden afgeweken door de optie 'Afzonderlijk betalen activeren'  voor elke factuur te markeren. 

Als het systeem toch al afzonderlijk betaald waarom moet je dan nog het vinkje aanzetten? 

door sanderdercksen

Er stond inderdaad een foutje in de tekst, die nu is gecorrigeerd. Het vinkje moet juist worden geDEmarkeerd om facturen verdicht te betalen. 

Bedankt voor je oplettendheid!

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

@sanderdercksen Ha Sander, doet ProActive iets met dit vinkje? Of indien niet, wordt dit dan overgenomen van de crediteur stamgegevens?

door sanderdercksen

Hoi Gijs, ProActive doet niks met dit vinkje. Dus inderdaad is de keuze daarvan afhankelijk van de crediteur stamgegevens.