Mine produkter
Hjælp

Ændrede betalingsdatoer for ATP-afregning

af CharlotteS

*Genopslag fra den 23. januar 2024*

Snart vil I, og alle andre danske arbejdsgivere, modtage et brev fra ATP om, at ATP-indbetalinger fremover vil blive opkrævet via Samlet Betaling. Det betyder, at betalingsfristerne for ATP-bidraget ændrer sig og følger Samlet Betaling.

Hvad betyder det for dig?

Du behøver dog ikke foretage nogle ændringer i Visma Løn - de nye afregningsdatoer er allerede blevet opdateret

 

Der vil fortsat blive indberettet ATP-bidrag til eIndkomst i hver lønkørsel, og det samlede bidrag overføres til ATP med de nye betalingsfrister, der følger Samlet Betaling. De øvrige bidrag, der betales via Samlet Betaling, vil blive opkrævet særskilt som normalt.

 

De nye betalingsfrister er forlænget med to måneder, og det kan betyde ændringer for jeres økonomiafdeling i forhold til bogførings- og afstemningsopgaver. Vi anbefaler derfor, at du informerer dine kolleger.

Dét er ændret i Visma Løn

Afregningsdatoerne i Visma Løn er opdaterede, så de fremover følger de nye frister for betaling af ATP-bidrag samtidig med Samlet Betaling. Indberetning og indbetaling fortsætter uændret - blot med nogle andre betalingsdatoer. 

 

Det betyder, at ATP-bidraget for 1. kvartal 2024 afregnes samtidig med Samlet Betaling med betalingsfrist den 1. juli 2024.

 

Indberettede ATP-bidrag for:

Dispositionsdato for Samlet Betaling

1. kvartal 2024

1. juli 2024

2. kvartal 2024

1. oktober 2024

3. kvartal 2024

1. januar 2025

4. kvartal 2024

1. april 2025

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.