avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny

Document Center version 14

(updated by Oliver O´Kane VISMA ‎26-06-2019 13:09 )
Oliver O´Kane

Version 14 av Document Center är nu släppt och nedan kan du läsa om highlights på några av nyheterna. Vill du veta mer finns release notes tillgängligt redan nu här på community.

 

Utökad flexibilitet i funktionen Autoflöde. 

Autoflöde är en funktion i Document Center för att automatiskt skicka dokument på flöde baserat på regler som sätts upp. Dessa regler hade tidigare en bestämd prioritet, leverantör, kostnadsenhet, fakturareferens. Det betyder att systemet först kollar om det finns någon regel för den identifierade leverantören innan den går vidare med kostnadsenhet och fakturareferens. Från version 14 är det nu möjligt att ändra prioriteringen på dessa regler så att systemet t.ex. kan kolla efter fakturareferens först, hittas inte en regel för tolkad fakturareferens kan systemet se om det t.ex. finns en regel för den identifierade leverantören.

 

Förbättrad visning av kreditfakturor i Visma.net Approval

En kreditfaktura som skickas till approval för godkännande visualiseras nu på ett nytt sätt så att det blir enklare att urskilja dessa från en vanlig faktura. Se bilden nedan och dokumentet som ligger längst ner i listan för ett exempel på hur detta ser ut.

Approval credit invoice.PNG

 

Nya kortkommandon för ökad effektivitet

När du arbetar i konteringsgridden i den nedre delen av Document Center kan du nu enkelt bläddra till nästa eller föregående dokument i dokumentlistan utan att behöva byta fokus. 

Tryck CTRL + 4 för att komma till nästa dokument

Tryck CTRL + 5 för att komma till föregående dokument

 

Utökad funktionalitet för kopiera/klistra in 

Det är nu möjligt att kopiera ett värde i konteringsgridden, t.ex. ett konto från en rad till flera rader. Om du som konterar fakturor behöver ha samma värde på flera konteringsrader kan du nu enkelt markera värdet och sedan markera de rader där du önskar klistra in värdet.

 

Skapa ny leverantör automatiskt eller manuellt inne i Document Center

Från version 14 kommer en första version på att automatiskt eller manuellt skapa nya leverantörer i Visma Business inifrån Document Center. 

 

När en ny leverantörsfaktura kommer in finns möjligheten att antingen via den automatiska funktionen skapa en ny leverantör, alternativt kan man i fönstret för tolkningsresultat klicka på den nya knappen “skapa ny” och sedan fylla i värden.

Viktigt att tänka på är att alla fält inte finns tillgängliga i dialogen och man behöver gå in i Visma Business för att addera ytterligare information på leverantören.

 

 

Kontakta din Visma partner om du vill veta mer om nya möjligheter i version 14 och hur de kan fungera i just din miljö.