avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Nyheter i TransPA oktober 2019

av Oscar Mattsson

Vår utvecklingsavdelning har under en längre period jobbat intensivt med den nya Löneberäkningen och det som återstår nu är att låta feedbacken från våra pilotkunder ligga till grund för våra sista förbättringar och rättningar innan det snart är dags för alla våra kunder att börja köra lön i molnet. Mycket arbete sker även i den nya kalendern där vi nu fortsätter med att ersätta den gamla kalendern. Detta arbete föregår bakom kulisserna och är ännu inte synligt i TransPA.

 

Övriga förbättringar

Alla nyheter och rättningar i TransPA sker nu enbart i vår Connect-miljö. Läs mer om Connect här

 • Export av lönefiler kan nu utföras i webbmiljön
 • Efter synpunkter från kunder så körs inte rapporter automatiskt med förvald datumintervall. Nu finns möjlighet att först välja datumintervall innan rapporten genereras. Ändringen har skett i följande rapporter:
  • Tidstransaktioner
  • Utförd tid
  • Aktiviteter
  • Summerad tid
  • Utbetald lön
 • Det kunde uppstå problem att välja fordon vid obligatorisk Säkerhetskontroll -Löst
 • Fordon kunde inte väljas i Säkerhetskontrollen, om det gjordes från en iPhone -Löst 
 • Vid några tillfällen så inkluderades tiden för Notering i statistikceller -Löst
 • I Schemaläggningen så summerades inte arbetstid som utfördes över midnatt den sista dag i veckan -Löst
 • Arbetsgivarintyget hade inte stöd för sekelskiftesnummer i personnumret -Löst
 • Rapporten Födelsedagar visade fel resultat för anställda födda senare än 2000-01-01 och för vissa anställda med norskt personnummer -Löst
8 Kommentarer
Caarina
CONTRIBUTOR ***
av Caarina

Hej

Jag tycker att utvecklings avdelningen ska försöka titta, lösa problemet att man inte kan skriva ut direkt från löneberäkningen. En klar försämring är det att man måste nu gå via rapporter för att skriva ut löneunderlagen.

av Oscar Mattsson

Hej Caarina och tack för dina synpunkter.Smiley lycklig Vi har undersökt möjligheten att lösa problemet med utskrift direkt från Löneberäkningsklienten, men vi har faktiskt medvetet valt att inte prioritera det. Beslutet är taget dels pga av att det hade inneburit en stor kostnad att uppdatera klienten och släppa en ny version , och dels pga att vi mycket snart påbörjar utfasningen av den Löneberäkningsklienten. 

I vår nya Löneberäkning finns en genväg till rapporten Löneunderlag och vi hoppas det kan leda till ett bättre arbetsflöde än tidigare.

Caarina
CONTRIBUTOR ***
av Caarina

Ok men hur får man utskrift från rapporter på tidrapport på detaljerat per anställd och månad som man kunde få ut vi löneberäkningen tidigare? 

LenaFritzson
VISMA
av LenaFritzson

Hej

När du skriver ut löneunderlag finns det möjlighet att få med den anställdes tidrapport vid utskrift, för att få en mer detaljerad löneunderlag klicka i "True" och sedan klicka på Preview för att uppdatera sidan. 

image.png

Arnt_Hjelm
CONTRIBUTOR *
av Arnt_Hjelm

Varför får man sms larm om utebliven instämpling när personen har registrerad frånvaro? 

LenaFritzson
VISMA
av LenaFritzson

Hej 

Registrerade ni frånvaron med samma starttid som passet? 

Larmet skickas när det saknas instämplingsaktivitet, tidrapport, eller frånvaro registrerad med samma starttid som passet.

 

Arnt_Hjelm
CONTRIBUTOR *
av Arnt_Hjelm

Vi registrerar frånvaro med samma tid som passet.

Det kommer även sms larm om personen tex stämplat in 3 timmar innan passet startat. Då kommer ett larm 2 min efter att passet skulle ha påbörjats även fast personen redan varit instämplad under en längre tid

LenaFritzson
VISMA
av LenaFritzson

Det här behöver vi titta närmare på vad det kan bero på, kan du ringa till oss på support när du har möjlighet så får vi koppla upp oss och titta.

0524-48 00 00