Mina produkter
Hjälp

Release 2021-08-02, sammanfattning av åtgärder hittills denna sommar

av Olof From (Uppdaterad ‎03-08-2021 11:26 av Olof From VISMA )

Rättningar

Här lyfter vi fram rättningar av större betydelse för våra användare som skett nu i sommar

Löneberäkning

  • Fördröjningar i löneberäkningen efter att dialogrutor stängts - Löst! release 210802

Allt fler användare har upplevt fördröjningar i löneberäkningen i samband med att dialogrutor stängs. Problemet har visat sig vara cookie-relaterat, vilket gör att felet återkommer så småningom. Detta problem har vi nu agerat på och nu öppnas istället dessa dialogrutor i ett eget fönster. Vi har stora förhoppningar på att detta ska göra att väntetiderna inte uppstår och ska ge en förbättrad upplevelse vid arbete i löneberäkningen.

 

  • Manuellt tillagda lönerader har felaktigt ursprung  - Löst! release 210716

Vi har sett fall där manuellt tillagda lönerader har fått med sig felaktiga spårningar vilket lett till felaktiga resultat när lönefilen lästs in i löneprogrammet. Detta är åtgärdat, en manuellt tillagd lönerad har nu aldrig någon spårning då ursprung saknas.

 

  • Sjuklön från Försäkringskassan ger felaktigt antal timmar (vid viss uppsättning av inställningar i lönegruppen) - Löst! release 210707

 

  • Åtgärden "begränsa antal komptimmar i kompbanken" genererar saknat enhetspris på antingen övertid eller övertidsersättning i löneberäkningens exportfil (då kostnadsfördelning ej är aktiverad) - Löst! release 210701

 

Kalender fordon och pass

  • Redigering av pass eller tidrapport i kalender fordon och pass ger server error - Löst! release 210629

 

Integrationer, färdskrivardata

  • Ej fullständig hämtning av tachodata för vissa kunder - Löst! release 210608

Under en längre tid har ett antal kunder med stor mängd färdskrivardata upplevt att vi ej utfört fullständiga hämtningar. Vi har under denna tid manuellt utfört hämtningar för dessa kunder varje morgon för att inte sakna data och kunna upprätthålla den kvalitet som ni ska förvänta er. (Denna åtgärd vid avsaknad av färdskrivartider är ej relaterad till er med problematik kring Volvo Connect)

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här