avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Opphever 12-måneders regelen i innskuddspensjonsordninger

Etter dagens regler må arbeidstaker som slutter ha vært ansatt i minst 12 måneder for å ha krav på å få med seg sin opptjente pensjonskapital (12-måneders regelen).

 

12-måneders regelen

Lovendringer som opphever den såkalte 12-måneders regelen i innskuddspensjonsordninger er vedtatt og skal tre i kraft 1. januar 2021

 

Endringene medfører at arbeidstaker i bedrifter som har innskuddspensjonsordning skal få med seg sin opptjente pensjonskapital uavhengig av lengden på arbeidsforholdet. Finansdepartementet vil fastsette nærmere overgangsregler.

 

Digitalt førstevalg

Det er også besluttet at lovendring som innfører digitalt førstevalg i innskuddspensjonsordninger trer i kraft straks. 

 

Innføring av digitalt førstevalg innebærer at pensjonsleverandører og bedrifter kan sende informasjon til arbeidstakerne elektronisk, med mindre arbeidstakeren reserverer seg.

 

Egen pensjonskonto

Reglene om egen pensjonskonto går ut på at arbeidstakere i bedrifter som har innskuddspensjonsordning, skal få samlet sine pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold på en egen pensjonskonto i arbeidsgivers pensjonsordning eller hos en selvvalgt leverandør. 

 

Før egen pensjonskonto kan innføres, må både tekniske løsninger og utfyllende forskrifter til loven være på plass. Det arbeides fortsatt med disse spørsmålene med mål om ikrafttredelse fra 1 . januar 2021. 

 

Det er imidlertid ikke endelig besluttet om reglene om egen pensjonskonto vil tre i kraft fra 1. januar 2021.

 

Kilde: Regjeringen.no