Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

"Sykt barn dager" skal ikke lenger rapporteres i a-meldingen

Monica Bremtun-Olaussen -

Barn og barnepassers sykdom - omsorgspenger

Fravær fra arbeidet pga sykt barn, skal ikke lenger oppgis som permisjon i a-meldingen. Dette gjelder selv om fraværet varer mer enn i 14 dager. Det har heller ingen betydning om det er arbeidsgiver eller NAV som dekker eventuelle omsorgspenger.

 

Pleie av sykt barn/nærstående - pleiepenger

Dersom arbeidstaker har fravær for å pleie nærstående, eller sykt barn som går ut over “sykt barn dagene”, og mottar pleiepenger fra NAV etter folketrygdloven §§ 9-10 eller 9-13, så skal dette rapporteres som velferdspermisjon i a-meldingen dersom fraværet varer mer enn i 14 dager.

 

Fravær ved opplæring - opplæringspenger

Dersom arbeidstaker har fravær på mer enn 14 dager for å få opplæring for å kunne ta seg av eller pleie sykt barn, så skal dette rapporteres i a-meldingen som velferdspermisjon.

 

Har du fått med deg at det har trådt i kraft nye regler for hvordan omsorgspenger skal beregnes? De nye reglene trådte i kraft 1.januar 2019. Ønsker du å lære mer om de nye reglene så kan du delta på vårt kurs “Sykepenger - det du må vite”.

 

 

3 Kommentarer
CONTRIBUTOR ***

Hei, fraværskodene som gjelder barns sykdom har type "barn syk". Må vi gjøre noen endringer på fraværskodene nå som vi ikke skal rapportere inn dette i A-meldingen, eller ordnes dette automatisk av systemet?

CONTRIBUTOR *

Hei!

Er det noen som vet svaret på spørsmålet fra Anita?

Hei,

 

Dere vil ikke kunne gjøre noen endringer på fraværskode for Barns Sykdom, og det er heller ikke nødvendig Smilefjes glad 

Denne fraværskoden vil bli oppdatert i versjon 5.19.3, slik at den ikke lengre rapporteres som velferdspermisjon etter det.