Mine områder
Hjelp

Bankene innfører ettergodkjenning i nettbank

av Ramon H. Iversen

Nylig orienterte vi om at DNB med henvisning til hvitvaskingsloven besluttet å innføre krav om ettergodkjenning i nettbank. Les artikkel her.

 

Flere banker har i etterkant fulgt etter DNB og valgt å gjøre det samme, og vi må være forberedt på at dette snart vil gjelde for alle banker.

 

Visma har den siste tiden jobbet aktivt med å finne en løsning som unngår dette, og som samtidig ivaretar bankenes og hvitvaskingsloven krav. Vi har allerede gjennomført flere møter med ulike banker samt BITS (bank- og finansnæringens infrastrukturselskap) og vil fortsette arbeidet over nyttår.

 

AutoPay3 vil ikke få muligheten til å tilpasse seg de nye kravene. Det betyr at alle eksisterende avtaler enten må flyttes over til Visma.net AutoPay (som vi anbefaler) eller brukes som før men da med ettergodkjenning i nettbank. 

Vær oppmerksom på at alle eksisterende utbetalingsavtaler direkte mot NETS i AutoPay3 må enten flyttes til Visma.net AutoPay innen den fristen som bankene kommer med, eller flyttes direkte mot bank med ettergodkjenning i nettbank.

 

Med bakgrunn i arbeidet så langt og tilbakemeldingene fra møtene med bankene, så har vi tro på å finne en løsning som vil unngå ettergodkjenning i nettbank, men som samtidig vil tilfredsstille bankenes krav til personidentifisering av godkjenner i Visma.net AutoPay.

 

Mer informasjon kommer straks det foreligger. 

 

I mellomtiden ønsker vi våre kunder og partnere en Riktig God Jul og Et Godt Nytt År!

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"